Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Tamelijk briljant, de VANCLAES boottrailer!

Tamelijk briljant, de VANCLAES boottrailer!

Dinsdag 12 maart 2013

Gespot op de HISWA. Toen wij van Happy Sailor vorige week over de HISWA liepen hadden we zo'n vermoeden sowieso wel iets van boottrailers aan te treffen, dat hoort nu eenmaal bij watersport. Dat wij een slim totaal nieuw concept als de VANCLAES boottrailers aantroffen hadden we vooraf niet bedacht.

 

Tamelijk briljant zijn die trailers van VANCLAES!

 

Waarom? Om meerdere redenen. Wat het eerst opvalt aan een VANCLAES boottrailer is de looprand om de trailer heen. Wie kan zich niet herinneren ooit al balancerend als een koorddanser op je trailer je bootje vast of los te maken, vreselijk! Dat is defintief verleden tijd. Een even simpele als briljante oplossing, een looprand..... dat ze daar niet eerder op gekomen zijn. Verder is de waterdichte ledverlichting natuurlijk ook megahandig. Kun je mooi de buurman uitlachen wanneer hij aan de waterkant verschijnt met zo'n demontabele lichtbalk.... Doordat een VANCLAES boottrailer altijd maatwerk is en door het handige laad en los systeem van de trailer heb je je bootje in no time in het water of weer op de trailer. Geen gemier dat de romp niet 100% aansluit op de trailer, voordeel van maatwerk.

 

Wat wij niet kunnen beoordelen is de volgens de fabrikant uitstekende en veilige wegligging van de trailer. Door speciale schijfremmen te monteren in combinatie met 'platte' hogedruk banden ligt de trailer als een huis achter je auto en kun je veilig wanneer het moet snel tot stilstand komen. Volgens VANCLAES zelf is het rijden met hun trailer een genot en liggen nu ook verder gelegen vaargebieden binnen jouw mogelijkheden. Prima toch?! Misschien rij je met die trailer wel zo relaxed dat je de boot er niet eens meer afhaalt! Gewoon even lekker touren met de auto, bootje en trailer vastkoppelen en gaan met die banaan, picknick mand mee. Die boot ziet het water niet meer hoor op die manier!

 

Verder nog iets? Jazeker: die VANCLAES boottrailer ziet er ook nog eens supergaaf uit. Echt een sieraad voor de oprit. Een stuk beter in ieder geval dan die roestige Hammerite trailers die je geregeld aan de waterkant ziet staan. Kortom: wij zijn om. Kun je zien wat je allemaal bereiken kan door slim te innoveren en te luisteren naar ervaringen van mensen die geregeld hun boot traileren. BRILJANT!

 

Meer weten? Ga naar www.vanclaes.com voor spec's, prijzen en meer.