Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Handig of.....?
Handig of.....?
Handig of.....?

Handig of.....?

Vrijdag 15 maart 2013

Sloepen zijn er in allerlei soorten en maten. De sloepenbouwers in binnen en buitenland zijn bijzonder kreatief in het bedenken van slimme oplossingen voor de 'problemen' die wij watersporters allemaal kunnen ervaren tijdens een dagje varen. Bij Happy Sailor vinden wij dat mooi, zo ontstaan er boten die toch iedere keer weer anders zijn en daarmee de moeite waard om te bekijken en natuurlijk te bespreken.

 

Zo ook de Energy 18.

 

Op het eerste gezicht gewoon een sloep of tender of wat dan ook, zoveel sloepen zoveel prachtige typenamen. De Energy 18 wordt door de werf omschreven als Easy Rider..... belachelijke type aanduiding natuurlijk maar dan kan het bootje niets aan doen, dat is eigenlijk hartstikke leuk en handig vooral. Allereerst omdat de Energy 18 zowel met een verbrandingsmotor als electrisch geleverd kan worden. Electrisch varen is in opmars dus dat zit wel goed. Waar deze Easy Rider mee opvalt is het electrisch bedienbare dak. Deze hardtop sluit binnen 1 minuut de hele kuip af, geen geklooi met een dektent, huik en wat al niet meer. Varen, aanmeren, afstandbediening erbij pakken en met 1 minuut ben je klaar. Handig!

 

Dat electrisch bedienbare dak is uit te rusten met zonnepanelen die de actieradius van de boot vergroten kunnen. Ook is het dak uit te rusten met panoramische vensters die open kunnen zodat je op een zonnige dag ook lekker de zon op je kruin kunt voelen. Daar zit hem direct ook de kracht van de Energy 18 in. Op een mooie vaardag wil je je kindje van 3 of oma van 89 niet 4 uur in de brandende zon hebben zitten. Je kunt dat met een reguliere sloep oplossen door oma en kind voorin onder de huik te plaatsen maar ja, op vakantie kampeer je niet dus waarom zou je tijdens het varen wel in een tent gaan zitten? Het dak heeft natuurlijk ook de WOW factor. Moet je je voorstellen. Je komt aan in de Jachthaven en piep.... piep.... auto op slot. Nonchalant loop je naar de steiger waar je Energy 18 ligt en pakt de afstandbediening, hoppa dak omhoog. Instappen, starten, losgooien en weg ben je..... Je bent direct cool!

 

Verder nog iets? Ja: qua afwerking is het allemaal prima uitgevoerd. De boot is in diverse kleuren te bestellen, uit te rusten met tal van extra's en zo'n Energy 18 is ook nog eens tamelijk betaalbaar. Voor de versie met hefdak (die met softtop voegt weinig toe t.o.v. de sloepen die al op de markt zijn) betaal je € 37.550,- incl. BTW. en electromotor, helemaal klaar dus!

 

De Energy 18 wordt gebouwd door Alfa Street Marine uit Slovenië en in Nederland geleverd door het in Schagen gevestigde Statement Marine. Meer info waaronder de complete brochure vind je op: www.statementmarine.nl