Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
HELP de caravan VERZUIPT......
HELP de caravan VERZUIPT......
HELP de caravan VERZUIPT......
HELP de caravan VERZUIPT......
HELP de caravan VERZUIPT......
HELP de caravan VERZUIPT......

HELP de caravan VERZUIPT......

Woensdag 20 maart 2013

Niet dus, want het is een Sealander. Een Sealander? Ja een Sealander: een drijvende caravan! Nu kennen we de term drijvende caravan in de watersport natuurlijk al langer. In iedere jachthaven heb je wel van die bootbezitters met grote veelal stalen kruisers die nooit, maar dan ook echt NOOIT, de haven met schip en al verlaten. Zo'n boot wordt dan al gauw door de wat actievere (lees varende) watersporter afgeschilderd als een drijvende caravan.

 

Anno 2013 kun je nu ECHT EEN DRIJVENDE CARAVAN kopen!

 

Wat een onzalig idee eigenlijk. Of je koopt een boot, of een caravan..... waarom in hemelsnaam beide samenvoegen? Zou je nou echt lekker op je gemak het IJsselmeer oversteken met een Sealander? Aan en afmeren zal een drama zijn, geen diepgang plus een enorme opbouw. Snel varen.... dacht het niet. Lage bruggetjes? Onmogelijk! Lekker luieren aan dek? Welk dek! Als een stoere man/vrouw bij een druk terras aanmeren..... Ja als je de lachers op je hand wil hebben. Oké als caravan zou de Sealander een voordeel kunnen hebben. In Zuid Europa wil er nog wel eens een camping onderstromen door hevige regenval... Kijk dan is zo'n Sealander wel handig.

 

Eerlijk is eerlijk, het is wel dapper om een dergelijk product op de markt te brengen. Iedereen kan een sloep bouwen of een surfplank verzinnen.... Voor zo'n Sealander heb je toch tenminste 79 keer een zware giek tegen je hoofd gekregen voordat je zoiets bedenkt. Vandaar dan ook dat er GEEN GIEK op een Sealander zit. Wij willen de Sealander zeker niet afkraken en hebben respect voor de bedenkers dat ze out of the box durven te denken maar toch, wat veldwerk zou ze de BOCAR hebben opgeleverd (Google maar eens). Ook iets van een drijvende caravan, meer een vouwwagen, die echt niet bijster succesvol is geweest in het verleden. Ieder zijn eigen ding en dat is dan ook weer het mooie aan de watersport: Voor iedere gek is er wel een boot te verkrijgen!

 

Meer weten over de Sealander en zijn ongekende mogelijkheden: www.sealander.de (site kan ook in het Engels)

 

 

foto's met dank aan Sealander Gmbh.