Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De bakdekker leeft!
De bakdekker leeft!
De bakdekker leeft!

De bakdekker leeft!

Vrijdag 22 maart 2013

In de jaren 20 ontstond er een nieuw soort schip : De bakdekker.  Door het opgehoogte dek oftewel het bakdek genaamd hadden deze schepen een unieke lijn. Waar de traditionele schepen van toen natuurlijk al lang een prachtige lijn hadden was de bakdekker gewoon radicaal anders. Dit staaltje moderne scheepsbouw met veel ruimte was dan ook de motorkruiser van de gegoede burgerij. Luxe, ruim, snel en bovenal een lust voor het oog.

 

Bijna honderd jaar later...

En nog steeds is de bakdekker een graag geziene verschijning. Geliefd door velen maar over het algemeen ook echt een oud schip en dat is niet voor iedereen altijd even wenselijk. Er bestaat een simpele wiskundige vergelijking die meestal wel opgaat. OUD = ONDERHOUD. Meestal wordt er veel gemijmerd bij het zien van een bakdekker maar veel verder dan dat komt het vaak niet en zo strompelen we maar weer terug naar waar we vandaan kwamen.

 

Als je je voortbeweegt op het water met motor of zeil ben je een watersporter. Vaar je een bakdekker dan hoor je bij de gegoede burgerij en u mag dan best wel eens zwaaien naar het plebs op de kant, want oh oh oh wat zijn ze mooi die bakdekkers. Wilt u ook bij de gegoede burgerij horen? Amer Classic BV bouwt bakdekkers naar klassiek recept maar wel gewoon gloednieuw dus ineens gewoon bereikbaar. Bekijk de foto's, een beeld zegt meer dan duizend woorden.

 

Foto's : Amer Classic BV