Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Modern varen met een Klassieke uitstraling!
Modern varen met een Klassieke uitstraling!
Modern varen met een Klassieke uitstraling!
Modern varen met een Klassieke uitstraling!
Modern varen met een Klassieke uitstraling!
Modern varen met een Klassieke uitstraling!

Modern varen met een Klassieke uitstraling!

Dinsdag 2 april 2013

Vroeger was alles beter, mooier, gezelliger en vooral ook goedkoper. Dat devies horen we maar al te vaak maar is het ook waar? Eigenlijk totaal niet.... op wellicht het mooie na dan. Wie kent immers niet de klassieke schepen van weleer met hun elegante en gracieuze lijnen?! Bij Long Island Shipyards combineren ze best of both worlds in hun schepen. Het fraaie van vroeger gecombineerd met de slimme moderne technieken van vandaag. Zo is o.a. ook de Runabout 25 ontstaan.

 

Long Island Runabout 25, snel GRACIEUS en helemaal van NU!

 

Op de HISWA als wereldprimeur aan ons watersporters getoond viel ze direct op door de fraaie lijnen en compacte afmeting. Een echte Runabout maar dan net even handiger. Met een afmeting van 7,40 meter lang en 2,55 meter breed past ze achter iedere iets zwaardere 4x4 auto en sowieso in alle gangbare Jachthaven boxen. De Runabout 25 is leverbaar met 3 motoren, 2 Yanmar Diesels van 125 en 150-180PK en een dikke Mercruiser V8 met 300PK. Je kunt dus heel beschaafd als een gentleman over de vaarten cruisen maar ook als een echte CAVEMAN vol gas een paar ganzen ondersteboven varen..... Kan allemaal.

 

Wat ons opviel op de HISWA aan deze Long Island is de mooie afwerking en oog voor detail. Deze boot is echt door liefhebbers bedacht en op de markt gebracht, net als de schepen van weleer. Een ding verbaast ons nu ook weer, de volgens de werf geschikte kajuit voor een langer verblijf aan boord.... Juist ja. Kijk als je normaliter in een schoenendoos woont dan heeft de kajuit een zee aan ruimte..... Nee, zo'n Runabout 25 koop je om lekker te gaan cruisen wanneer het mooi weer is, even het gas los te gooien om de wind in je haren te voelen en dan lekker afmeren, hapje eten en weer naar huis. Dat is het leven met een Runabout 25! Kijk dat toiletje in de kajuit is MEGAhandig, maar om dan direct deze boot geschikt te verklaren voor een langer verblijf aan boord...... ?!

 

Moet je meer weten over deze Long Island Runabout 25? Nou NEE! Ga hem lekker proberen en vooral ook bewonderen want het is gewoon een fraaie boot. Proefvaren kan natuurlijk, meer hierover op www.longisland.nl

 

 

 

foto's met dank aan Long Island Shipyards