Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Tja.... zo kan het ook!

Tja.... zo kan het ook!

Woensdag 22 mei 2013

Soms heb je van die berichten die je 2 keer moet lezen voordat je echt doorhebt wat er staat. Zo ook deze: het gaat om een officiële melding van de KNRM die gisteren gedaan is. Wat is er loos? Welnu... geen meisje deze keer maar 2 peddelaars.

 

Met je surfboard de Eems oversteken.... je moet het maar durven!

 

De melding is gedaan door 2 oplettende mensen die vanaf de zeedijk bij Delfzijl in de verte 2 stand up peddelaars over de Eems zagen peddelen. Omdat de spotters het gebied en haar gevaren goed kennen sloegen ze vrijwel direct alarm. Politie eropaf en later ook de KNRM. Niets werd aangetroffen en de 'redders' keerden terug naar de haven. Wel werd er een melding gemaakt die even laten vruchten afwierp. De Politieboot P44 wist de peddelaars uiteindelijk in de smiezen te krijgen. Zoals het de Nederlandse Politie betaamt werden beide peddelaars KEURIG BEKEURD. Niet vanwege foutparkeren of peddelen onder invloed, nee: vanwegen het NIET dragen van een reddingsvest en het eveneens niet dragen van een lifeline bevestigd aan het board. 'FOEI peddelaars laat dit een les voor jullie zijn', bromde de agent!

 

Helemaal ongelijk had de agent overigens niet. De Eems is een gevaarlijk stuk water met sterke stromingen waar je al te makkelijk in de problemen kunt geraken. Een waarschuwing was natuurlijk meer op zijn plaats geweest maar ja: ook de waterpolitie moet bijdragen aan de staatskas dus die 2 boetes kunnen mooi het quotum in.

 

Nu komt eigenlijk het meest opmerkelijke aan het verhaal. Op de vraag waarom de 2 peddelaars in hemelsnaam van Delfzijl naar Emden gepeddeld waren kwam een evenzo logisch als tegelijkertijd opmerkelijk antwoord: 'We waren even gezellig aan het rondkijken en een hapje eten in Emden'. Briljant! Onnozel ook wel maar toch vooral GEWELDIG! Hop op je peddelboard naar Duitsland SUPPEN. Waarom ook niet? Voortaan wel even je lifeline en zwemvest regelen en op naar Borkum, nee verder nog: op naar Helgoland...... NEE nog STERKER: Achter Henk de Velde aan naar Noorderbreedte 84..... Laten wij je vooral NIET op ideeën brengen, de KNRM heeft het al druk genoeg. Wordt maar donateur, is nodig: www.knrm.nl

 

 

 

foto beeldt niet een van de peddelaars in kwestie af, is gewoon gejat van Google