Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Moet je heen: Sail Den Helder
Moet je heen: Sail Den Helder
Moet je heen: Sail Den Helder
Moet je heen: Sail Den Helder
Moet je heen: Sail Den Helder

Moet je heen: Sail Den Helder

Dinsdag 28 mei 2013

Herleef de 'Gouden Eeuw' op Sail Den Helder.... Klinkt wat zwaar, het is echter wel zo. Pakweg 300 jaar geleden was Nederland het toonaangevende land van de wereld, zeg maar wat de Amerikanen waren en wat de Chinezen worden. In Nederland gebeurde het en dagelijks kwamen schepen van all over the world naar Hollandse havens om te handelen. Dat havengevoel kun je nu dus meemaken op Sail Den Helder, op: 20, 21, 22 en 23 juni 2013.

 

Het ene schip is nog mooier dan het andere!

 

Meer dan 30 van de MOOISTE zeilschepen ter wereld geven acte de presence. De locatie is evenzo goed gekozen: de Willemshaven. Deze oude marinehaven is als decor natuurlijk fenomenaal. Moet je je voorstellen, die oude marine gebouwen en dan al die schitterende zeilschepen ervoor..... Kippevel!

 

Op de site van Sail Den Helder 2013 vind je superveel info over alle deelnemende schepen en de activiteiten die er allemaal gaan plaatsvinden. Natuurlijk is botenliefhebber en opperhoofd Koning Willem Alexander ook aanwezig..... dit is veel leuker dan met een duffe politicus te babbelen over het door diezelfde politicus ontstane wanbeleid in Nederland. Koning Wimlex gaat niet alleen bootjes kijken..... hij vaart op de openingsdag (donderdag 20 juni) ook mee op de PRACHTIGE 'Stad Amsterdam'. Dit alles gebeurd tijdens de officiële Vlootschouw voor de Rede van Texel.

 

Kortom redenen te over om naar Sail Den Helder te gaan, wij gaan zelf ook! Meer informatie over alle deelnemende schepen en het programma en nog VEEL MEER vind je op www.saildenhelder.nl

 

 

 

 

foto's met dank aan Sail Den Helder 2013