Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
NIEUW : De MarBoei

NIEUW : De MarBoei

Woensdag 29 mei 2013

Is het een schip? Is het het een man in een strakke blauwe mailloot met een buikje? Is het een culinair meesterwerk? Is het een Russisch spionagevliegtuig? Is het een aanmeerplek? Ja, het is een aanmeerplek. Water recreatieschap De Marrekrite heeft de eerste aanmeerboei geplaatst. In natuurgebied De Alde Feanen in Friesland zal deze te vinden zijn. Het betreft een boei met een oog waaraan de boot bevestigd kan worden. De boei kan tot 6 ton verdragen met windkracht 12 dus een beste boot kan zijn anker binnenboord houden, er zijn wel regels voor het aanmeren aan de MarBoei :

 

  1. Slechts één schip per boei
  2. Maximaal 24 uur aanleggen
  3. Touw vastmaken/beleggen op de bolder/kikker van het schip dus niet het touw aan het oog knopen
  4. Meer ongeveer twee tot drie meter achter de MarBoei af
  5. De verdere algemene ankerregels

 

Zoek en win

 

Zoek de boeien, geef door waar ze liggen en maak kans op cadeaubonnen voor een watersportwinkel naar keuze. In totaal zijn er naast de boei in de Alde Feanen nog 9 andere boeien uitgezet elders in Friesland. De zoektocht loopt tot en met 30 juni of totdat alle boeien zijn gevonden. Zoek ook mee en geef je gevonden lokatie(s) door op de website van De Marrekrite.

 

Later dit seizoen zullen er nog 15 boeien uitgezet worden. Het gaat om een test met in totaal 25 MarBoeien. Als de MarBoei bevalt zullen er meerdere komen.

 

 

Foto : Omrop Fryslân