Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Oud Zeilend Hout is GOED!

Oud Zeilend Hout is GOED!

Woensdag 19 juni 2013

Hout is GOED en hout is vooral erg nautisch! Iedereen is het er wel over eens dat houten schepen gewoon superfraai zijn en tamelijk goede vaareigenschappen hebben. In het hedendaagse wedstrijd en toerzeilen kom je de houten zeilboten nauwelijks nog tegen.... logisch aangezien moderne polyester boten simpelweg rondjes zeilen om sommige houten soortgenoten. Om toch dat gevoel van ECHT wedstrijdzeilen te ervaren organiseert de Stichting Oud Zeilend Hout het Oud Zeilend Hout Evenement (Oké bijzonder creatief met het verzinnen met een naam voor hun evenement zijn ze niet bij deze stichting maar goed.......).

 

Oud Hout strijdt tegen de elementen en ELKAAR!

 

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni wordt het Paterswoldsemeer omgetoverd tot Mekka voor houten zeilboot liefhebbers. De Oude Houten Zeilboten strijden in een aantal verschillende klassen tegen elkaar. Zo is er de klasse voor Larken, voor diverse Jollen, uiteraard voor BM'ers (de oer houten zeilboot) en meer. Inschrijven kan nog tot 24 juni. Voor belangstellenden is het goed te weten dat het parcours vlak langs de oevers loopt, ze kunt de wedstrijd zo prima volgen.

 

Moet je je voorstellen: tientallen oude houten zeilboten die acte de presence even. Allemaal prachtig gerestaureerd met mannen (en vrouwen) van staal aan de helmstok. Het kraakt, het leeft..... het zeilt! Alle voordelen van een houten boot zullen naar voren komen tijdens de races. De nadelen..... nou ja: die heb je het hele jaar door zolang de boot in je bezit is. Houten boten hebben nu eenmaal zeeën aan onderhoud nodig maar dat zal de zeilers op het Oud Zeilend Hout Evenement een zorg zijn: die gaan 2 dagen helemaal los.

 

Meer info en inschrijven kan op www.oudzeilendhout.nl

 

 

 

foto met dank aan Stichting Oud Zeilend Hout