Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De WRAAK van de LoveBoat!
De WRAAK van de LoveBoat!
De WRAAK van de LoveBoat!

De WRAAK van de LoveBoat!

Maandag 12 augustus 2013

Ach jee.... weer een ICOON naar de maan. De LoveBoat a.k.a. Pacific Princess wordt while we speak gesloopt. Wie kent de grappige serie 'the LoveBoat' uit de jaren 70 niet. Captain Stubing en zijn crew stonden garant voor heel wat gezellige TV uurtjes..... maar nu niet meer: de boot is naar de HAAIEN!

 

LoveBoat wreekt zich!!!!!!!!!!!!

 

Maar de prachtige Oceanliner laat het hier niet bij zitten! 'Niemand sloopt mij straffeloos', moet de oude schuit gedacht hebben toen ze in Turkije bij de sloper aankwam. Er zijn bij de sloop van de LoveBoat inmiddels al 2 doden gevallen. Het is natuurlijk heel triest voor de nabestaanden maar mooi voor de legende van de Pacific Princess.

 

Het is eigenlijk best zonde dat zo'n icoon uit de jaren 70 zo roemloos aan haar einde komt. Uiteraard snappen wij ook wel dat een schip een bepaalde levensduur heeft maar had Hollywood dit nou niet kunnen voorkomen? Er worden Miljoenen verdiend met duffe serietjes, MILJOENEN...... ook met de serie 'the LoveBoat'. Erfgoed moet je behouden, ook erfgoed dat wellicht een iets ander impact heeft. Hoe leuk zou het zijn om van deze boot een thema hotel gemaakt te hebben. Overal het hoofd van Gopher, Isaac of Doc. Bij de ingang groot een beeld van Captain Stubing dat je welkom heet. Een grote filmzaal waar je alle afleveringen nog eens kunt bekijken........ Wij zouden boeken..... maar ja...... Gesloopt!

 

Zonde toch?!

 

Gelukkig hebben we de foto's en de DVD'tjes nog.... snik!