Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Weekendtip: tentoonstelling Sex and the Sea!
Weekendtip: tentoonstelling Sex and the Sea!
Weekendtip: tentoonstelling Sex and the Sea!

Weekendtip: tentoonstelling Sex and the Sea!

Vrijdag 10 januari 2014

Het is weekend. Heerlijk! Nu hebben de meeste watersporters de boot op het droge staan of in de winterstalling, varen is er dus niet bij. Wat dan te doen? Naar de woonboulevard of kleding kopen?!?!?! Kun je doen maar Happy Sailor heeft een veel betere bestemming voor jouw vrije weekend opgeduikeld voor je.

 

Sex and the Sea!

 

Als watersporter droom je al gauw over verre reizen die je zou kunnen maken met je huidige boot.... of de volgende.... Al dromend kom je dan al snel met je gedachtes uit op de zeemannen van weleer, en wellicht ook op die van vandaag de dag. De zee is toch iets magisch voor botenmensen. De onmetelijke afstanden die je op zee tegenkomt, het maanden en zelfs jarenlang van huis zijn, het ontdekken van nieuwe werelden..... Oké als watersporter met een sloepje of een open zeilbootje is een dergelijke mijmering wellicht ver van het bed maar toch: dromen mag.

 

In het kader van het dromen over en op zee heeft het Maritiem Museum in Rotterdam een hele gave tentoonstelling samengesteld over de ultieme dromen van zeemannen. Moet je je voorstellen: 6 maanden op zee en alleen af en toe wat vertier wanneer er een haven wordt aangedaan..... Dan ga je als gezonde man of vrouw toch al gauw een beetje fantaseren..... Jawel over SEX. De tentoonstelling gaat over verlangens van zeemannen op een lange reis. Van lustobjecten tot onbereikbare muses en van verleidelijke zeemeerminnen tot souvenirs voor het thuisfront met een extra betekenis, Sex and the Sea toont het allemaal. De tentoonstelling is heel divers en bestaat deels uit materiaal uit de eigen collectie van het Maritiem Museum Rotterdam en deels uit ingebrachte stukken. Vraagje: heb jij ooit een zeemeerminnenmummie gezien?!?!? Wij ook niet...... weet jij wat een roerkopje is?!??!? Straks wel.... tenminste wanneer je naar Sex and the Sea gaat.

 

Eigenlijk moet je gewoon lekker gaan kijken, de tentoonstelling loopt t.m. 16 december dus je hebt nog even.... Ja of niet aangezien het vaarseizoen er weer aan zit te komen, Boot Holland en de Hiswa zijn al snel en daar wil je natuurlijk ook heen. Dus dit weekend is simpelweg top. Meer weten, ga naar www.maritiemmuseum.nl

 

 

 

foto's met dank aan het Maritiem Museum Rotterdam