Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Deelder op een Skȗtsje.... 'Eg wel!'

Deelder op een Skȗtsje.... 'Eg wel!'

Dinsdag 21 januari 2014

Wat hebben Rotterdam en Skȗtsjes gemeen? Meer dan je zou denken. Het Skȗtsje is immers een oud vrachtschip. In vroeger tijden lag de Rotterdamse haven vol met dit soort schitterende zeilschepen. 'Vroegah' had je een Skȗtsje of een Paard en wagen, had je geen van beide..... dan moest je lopen met je handeltje en kon je het vergeten. Op drukke dagen lagen er soms wel honderden Skȗtsjes, Botters, Aken en wat al niet meer in de Rotterdamse haven. Die tijden herleven even!

 

Skȗtsjesilen Holland, op 22 tm. 24 mei 2014 herleven oude tijden!

 

Kijk Skȗtsjes zijn net zo Rotterdams als Jules Deelder Fries is. Maar maakt dat wat uit? 'Geen ene reet', zou Deelder roepen. In Rotterdam houden ze van boten en in Friesland van zeilen, dus waarom die twee niet samenvoegen? Die gedachte heeft de Stichting Wind in de Zeilen niet alleen gehad, ze hebben er ook nog wat mee gedaan. Op donderdag 22 mei t.m. zaterdag 24 mei staat de Rotterdamse Kralingse Plas in het teken van het evenement: Skȗtsjesilen Holland.

 

Een paar dagen vol met boten, wedstrijden, lekkere hapjes en dito drankjes. Aan de Kralingse Plas wordt een compleet VIP dorp gebouwd speciaal voor.... VIP's. Daarnaast zijn er voor 'gewone stervelingen' gelukkig een paar goede restaurants met fraaie terrassen aan het water waaronder Restaurant de Tuin (www.restaurantdetuin.nl). Het mooie aan de Kralingse Plas is sowieso de toegankelijkheid en de zichtbaarheid van het water. Bij veel zeilwedstrijden is het maar lastig te volgen met als gevolg: 3 kijkers en 1 poepende hond..... niet de moeite waard dus. Dat is bij Skȗtsjesilen Holland wel anders, het hele spektakel is perfect te volgen vanaf de kades en terrassen. SUPER toch?!

 

Meer info over dit event in 'Rotjeknor' vind je op www.skutsjesilenholland.nl (site werkt nu nog niet) of op de site van Restaurant de Tuin waarvan de weblink hierboven vermeld staat.

 

 

 

foto met dank aan Skȗtsjesilen Holland (Stichting Wind in de Zeilen): afgebeeld is Skȗtsje Wylde Wytse