Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
© Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!
Een BEAUTY uit..... ServiŽ!

Een BEAUTY uit..... ServiŽ!

Donderdag 23 januari 2014

Er zijn veel dingen die in je opkomen wanneer je iets verneemt van het land Servië. Wij van Happy Sailor zijn altijd eerlijk dus schrijven we wat iedereen denkt: Servië.... das oorlog, mafia en nog veel meer ellende. Allemaal waar (oh jee.... ), maar er is meer. Echt veel meer. Wist jij dat ze in Servië misschien wel de meeste sexy speedcruiser maken van dit moment?

 

De Hedonist Hard Top.... een Servische BEAUTY!

 

Soms kom je iets tegen waarvan je direct iets hebt van WAUW! Dat WAUW gevoel hadden wij toen we voor het eerst de site bezochten van Art of Kinetik, een relatief jonge scheepswerf die in 2007 in het Servische Begrado is opgericht en daar nog steeds is gevestigd. De Art of Kinetik werf heeft als devies: 'Kunst en Prestaties moeten compromisloos gecombineerd worden bij de bouw van al onze schepen'. Kunst en Prestaties gaan lang niet altijd samen, het is de Serven echter prima gelukt. Hun schepen zien er geweldig uit en als we de testen moeten geloven die inmiddels met de boten gedaan zijn zit het met de prestaties ook meer dan goed.

 

Bij Art of Kinetik bouwen ze een 4 tal verschillende speedcruisers waarvan wij de Hedonist Hard Top eens nader gaan bekijken. De Hedonist Hard Top is dezelfde boot als de Hedonist Open met uitzondering van de Hard Top. We praten hier over een snelvarend designschip met een aantal opvallende kenmerken. Het opvallendste aan alle Art of Kinetik schepen is dat ze van hout worden gemaakt met daaroverheen een polyesterlaag op de romp (het zogenaamde Woodcore principe). De dekken en opbouw zijn van tropisch hardhout waardoor er een schitterende boot ontstaat. Alle materialen die gebruikt worden zijn van een hoogwaardige kwaliteit en verantwoord (lees milieuvriendelijk). De romp van de Hedonist Hard Top is vervaardigd uit het beste mahoniehout....... over stijl gesproken!

 

Technische specificaties:

- lengte: 19m.

- breedte: 5,3m.

- diepgang: 0,9m.

- gewicht: 32.500kg.

- maximaal aantal opvarenden: 12

- CE certificaat: CE-B

- Motorisering: 3 MAN diesels met elk 800PK!!!!

- Voortstuwing: 3 Rolls Royce waterjets

- Dieseltankinhoud: 3500 liter (die zo op zijn.......)

- Gemiddeld verbruik: 380 liter per uur!!!!!!!

- Topsnelheid: 42 knopen (ongeveer 78 km.p.u.)

- Kruissnelheid: 33 knopen

 

Uit bovenstaande gegevens lees je als snel af dat de Art of Kinetik Hedonist Hard Top niet voor iedereen is weggelegd. Zo kost het varen alleen al een slordige € 627,- per uur (bij een Diesel literprijs van € 1,65)..... Zodra je plankgas gaat varen zuipt de Hedonist je portemonnee helemaal leeg. Maar goed, je hebt dan wel wat.

 

Iedere Hedonist Hard Top wordt afgeleverd met een waslijst aan luxe items. De lijst lijkt schier oneindig: van vaatwasser tot state of the art navigatiesysteem en van leren bekledding tot carbon brandstoftanks. You name it. Opvallend is de afwerking. De werf laat veel van het interieur bijvoorbeeld in Duitsland maken omdat daar het vakmanschap hoger is dan in Servië zelf. De keuze voor hoogwaardig hout zowel boven als onderdeks geeft de boot een geweldig gevoel van klasse. Alles wordt met de hand gemaakt en dat de werf daar trots op is stralen ze uit..... het mag wat kosten bij Art of Kinetik. Logisch dat de werf zich primair richt op de superrijken van deze aarde. Op bootshows in Monaco en Hong Kong kom je dit merk tegen. Het merk is zelfs een klein beetje decadent door hun schepen aan te prijzen als tenders voor het 'echte' jacht van iemand die tot de happy few behoort. Nou beste lezers, een Hedonist Hard Top is zo ontzettend FRAAI dat de term 'Tender' gewoon een belediging is. Tenders zijn hartstikke mooi maar dit.......... is de overtreffende trap.

 

Een film over Art of Kinetik kun je hier bekijken: http://www.artofkinetik.com/the-art-of-kinetik.html

 

Meer info over deze werf vind je op www.artofkinetik.com

 

Hebben wij nog wat toe te voegen? Nope: bezoek de site van de Art of Kinetik werf en bekijk de Hedonist Hard Top, de Hedonist Open, de Antagonist en de Mazokist (nee niet masogist.......) met je eigen ogen. En.... wij kunnen volmondig verklaren dat er echt goed spul uit Servië komt, daar is deze werf het levende bewijs van.

 

 

 

foto's met dank aan Art of Kinetik