Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
HELDEN GEZOCHT!

HELDEN GEZOCHT!

Maandag 27 januari 2014

Bij jij een held.... een echte held die ongeacht eventueel gevaar voor eigen leven dat van een ander wil redden? Ben jij iemand die wat voor een ander overheeft zonder dat hier iets tegenover staat? Ben jij iemand die belangenloos alles opzij durft te zetten wanneer je nodig bent? 3 x JA?!?!?!? Lees dan vooral even verder.

 

Jij bent de HELD die de KNRM zoekt!

 

De KNRM zoekt helden, ze zoeken nieuwe vrijwilligers voor diverse taken. Van bestuurders van de reddingsboottraktor tot opstappers en van schippers tot ploegleiders aan wal....en meer. Iedereen is welkom, mits je op maximaal 10 minuten van een reddingsstation woont/werkt. Je moet 24 per dag oproepbaar zijn en natuurlijk niet in een scootmobiel zitten. De KRNM zoekt doordouwers met het hart op de goede plek. Je moet ouder zijn dan 18 jaar en jonger dan 55 en.... het is handig als je kunt zwemmen. Daarnaast moet je medisch gekeurd worden, logisch.

 

Stel nou dat jij door de keuring komt en aan de slag kan als redder bij de KNRM.... hoe cool is dat? Picture this: 4 uur 's nachts, vliegende storm, je pieper gaat af.... een schip in nood. Op zee is een viskotter op een zandbank gelopen en hij maakt inmiddels flink water. Je sprint richting reddingsstation en vaart uit met je crew. Hoge golven, gierende wind en een striemende regen geselen de boot. De boot dendert door de golven richting schip in nood. Via de radio houden jullie contact met de angstige bemanning op de viskotter. In de verte een licht. Jullie naderen de kotter die al half onderwater ligt. Een flinke breker, een opvarende van de kotter slaat overboord. Jullie aarzelen geen moment en halen de man in no time uit het water. Verkleumd zit hij in de kajuit. Ook de overige vissers weten jullie veilig aan boord van de reddingsboot te krijgen. Niemand gewond, niemand vermist. Een geslaagde reddingsactie. Door de woeste zee ploegen jullie richting veilige thuishaven...... de dankbare bemanning van de viskotter zal jou en jouw crew nooit vergeten en jij hen ook niet.

 

Echt geloof ons als wij stellen dat jij je NOOIT beter zult voelen dan na zo'n actie. Jij bent met recht een HELD.

 

Ook held worden ga dan naar de site van de KNRM en meld je aan: http://www.knrm.nl/werken/vrijwillige-redders/

 

 

 

 

 

foto mag gedeeld worden onder bronvermelding