Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Steun Stichting Vaarwens!
Steun Stichting Vaarwens!
Steun Stichting Vaarwens!

Steun Stichting Vaarwens!

Maandag 17 februari 2014

Soms is het gewoon even heel belangrijk om stil te staan bij het GOEDE werk dat sommige mensen doen. Wij van Happy Sailor Magazine zijn persoonlijk erg onder de indruk van het werk van 2 mensen: Inge de Graaf en Evert Stel. Deze twee hebben de Stichting Vaarwens opgericht, een stichting die als doel heeft om terminaal zieke mensen een onvergetelijke vaardag aan te bieden aan boord van de Meander V (een voormalige loodstender uit Rotterdam).

 

Even de SHIT van alledag vergeten en gewoon GENIETEN!

 

Het doel van Stichting Vaarwens is dus om terminaal zieke mensen een dagje uit aan te bieden. Natuurlijk is het voor de patiënten helemaal GRATIS. Even weg van de shit van hun ziekte, even de kop leegmaken en simpelweg genieten van het varen. Genieten van het water, de wind, de ervaring en de stoere boot.... want de Meander V is een stoer schip met z'n 2 dikke 500PK Volvo motoren en zijn uiterlijk. Samen met hun partner, kinderen, ouders, vrienden, of verzorgers worden de patiënten lekker in de watten gelegd zodat ze de zinnen kunnen verzetten en even kunnen bijtanken. Prachtig toch?!

 

Natuurlijk prachtig maar.......... ook het schip moet zo af en toe bijgetankt worden en dankzij de boevenbende in Den Haag is het bijtanken van de Meander V een dure en ongezellige bezigheid. De Stichting Vaarwens krijgt in tegenstelling tot veel geflipte ongewassen en volkomen wereldvreemde niets toevoegende kunstenaars GEEN subsidie van de leeghoofden uit Den Haag....... Dus om te tanken en meer heeft de Stichting Vaarwens onze en jouw steun keihard nodig.

 

Donateur worden van Stichting Vaarwens helpt heel veel zwaar zieke mensen een prachtdag te beleven..... Genieten op het water, dat is voor ons zo gewoon, helaas al te vaak niet voor o.a. terminaal zieke kinderen die het prachtig vinden om eens aan boord van een schip te zijn, te sturen, de motor te zien en te horen.... de hele ervaring eromheen. Nu kunnen jij en ik dat mede mogelijk maken door donateur te worden. Er is geen excuus het niet te doen aangezien Inge en Evert en al hun vrijwilligers alles 100% vrijwillig doen.... dus geen dikke graaiende directeuren zoals bij bijna alle grote goede doelen. Nope: Evert, Inge en hun team doen dit met hun hart.... net als jij en ik hen met ons hart gaan helpen. Wist jij dat bijvoorbeeld ook Frits Wester,  Syb van der Ploeg en Jamai Looman ambassadeurs zijn van Stichting Vaarwens?!?!? Met name Frits Wester is iemand die zich niet zomaar leent voor een charitatieve instelling!

 

Je kunt van alles doen, Boot Holland stelde bijvoorbeeld standruimte beschikbaar tijdens de meest recente editie van de beurs en No Limit Ships betaalde de stand. Mooi initiatief. Wij van Happy Sailor besteden nu uitgebreid aandacht aan de Stichting Vaarwens om dit echt GOEDE doel extra onder de aandacht te brengen. Wat ga jij doen?

 

Doneren kan op dit nummer IBAN: NL17 INGB 0005 659179

 

Meer info over de Stichting en de diverse mensen die ze al geholpen hebben vind je op: www.stichtingvaarwens.nl

 

 

 

foto's met dank aan Stiching Vaarwens