Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Supboard voor in je kofferbak: de RumRunner!
Supboard voor in je kofferbak: de RumRunner!
Supboard voor in je kofferbak: de RumRunner!
Supboard voor in je kofferbak: de RumRunner!
Supboard voor in je kofferbak: de RumRunner!

Supboard voor in je kofferbak: de RumRunner!

Vrijdag 7 maart 2014

Argh.... where's me rum matey? Dit soort teksten komen direct bij ons op wanneer we naar de naam van dit superslimme product kijken: de RumRunner! Bij Rum Runner denken we aan piraten en smokkelaars die klandestien Rum (dus zonder accijns... en dat drinkt het lekkerste natuurlijk) bij nacht en ontij van A naar B smokkelen. Deze gedachten slaan helemaal nergens op aangezien de RumRunner NIETS te maken heeft met Rum of smokkelaars..... waarom dan die naam?

 

Briljant demontabel Supboard..... voor in de kofferbak van je auto!

 

De RumRunner komt uit Zweden en die hebben een vreemd gevoel voor humor. Vertel maar eens een grap aan een Viking, 100% kans dat hij je hoofd klieft met een bijl en dan pas in de lach schiet.... Vinden Vikingen leuk: komische mensen klieven. Anyway: niemand weet waarom de RumRunner RumRunner heet en eigenlijk doet dat ook helemaal niet terzake. Wat overigens wel logisch is, dit demontabele board komt dus uit Zweden.... en die houden ervan om dingen te bouwen en te verkopen die je als klant zelf in elkaar moet zetten (zie Ikea)........

 

De RumRunner is een demontabel Supboard die heel makkelijk in de kofferbak van een middenklasse auto past. Sterker nog, gedemonteerd pas zo'n RumRunner zelfs in een Fiat500 (wanneer je de achterbank neerklapt. BRILJANT natuurlijk! Een Sup of Peddelboard is doorgaans niet echt handig om te vervoeren. Je hebt al snel dakdragers of speciale karretjes nodig. Ook de opslag van een traditioneel Supboard kost aardig wat ruimte. Met de RumRunner is al dit ongemak definitief voorbij. Leg hem gedemonteerd onder je bed, op het balkon, op/in een kast of in de schuur, het kan allemaal.

 

Het ontwerp van de RumRunner is zo gemaakt dat deze in no time in elkaar te zetten is. De fabrikant, het Zweedse Point 65, bouwt al jaren demontabele kajak's en heeft hiervoor een slim koppelingssysteem ontwikkeld dat de afzonderlijke rompdelen muurvast aan elkaar koppelt. Verder heeft de RumRunner een rompvorm met een hoge waterverplaatsing. Dit zorgt voor een grote mate van stabiliteit. Nadeel is wel dat dit geen supersnel board is..... Noem het echt een trackingboard voor mooie toertochten waarbij de koersvastheid van de romp het Suppen heel relaxed maakt. Hij is leverbaar in 2 versies, de 11.5 en de 12.5 (de laatste is wat langer en heeft een grotere draagcapaciteit) en in 7 verschillende kleuren.

 

Specificaties RumRunner 11.5:

- lengte: 350cm

- breedte: 81cm

- draagvermogen: 120kg

- gewicht: 26kg (is in 3 rompdelen op te delen)

- uitgevoerd met een inklapbare vin/skeg

 

Volgens Point 65 kun je prima met zo'n RumRunner op open water Suppen en Roeien.... misschien dat je dan toch wat Rum kunt proberen te smokkelen, al is het alleen maar om de naam van dit board eer aan te doen. Je kunt er verder prima mee vissen, toeren, Suppen en peddelen..... Maar...... je kunt er niet mee surfen, daar is 'ie te lomp en te zwaar voor. Een dagje of weekendje weg met bagage kan prima, een wereldreis maken weer niet (wat een nonsens info zeg).... Wel handig om te wete is dat door de grote stabiliteit van de RumRunner deze bij uitstek geschikt is voor BEGINNENDE SUPPERS!

 

Anyway, heb je interesse in dit slimme Sup en Peddelboard ga naar www.point65.com en bestel hem online!

 

 

 

foto's met dank aan Point 65