Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
10 Jaar Stichting Plons!
10 Jaar Stichting Plons!
10 Jaar Stichting Plons!

10 Jaar Stichting Plons!

Maandag 10 maart 2014

Mooi hè?! Al 10 jaar lang organiseert Stichting Plons zeil en vaartochtjes voor mensen met een beperking. Al 10 jaar lang zetten de vrijwilligers van Stichting Plons zich vol overgave en enthousiasme in voor een ander. Wij van Happy Sailor vinden dat TOP. Sterker nog: wij vinden dat meer dan TOP, vandaar dan ook even deze oproep voor nog meer donateurs!

 

Help Stichting Plons nog meer mensen een onvergetelijke dag te bezorgen!

 

Stichting Plons is in 2004 opgericht om ervoor te zorgen dat mensen met een geestelijke, lichamelijke, visuele of wat voor andere beperking dan ook onder begeleiding een dagje kunnen genieten op het water. Niet helemaal vreemd wanneer je bedenkt dat Stichting Plons gevestigd is in Rotterdam..... toch wel een van de VAARSTEDEN van Nederland. De Stichting organiseert een aantal keer per jaar een gezellige vaar en met name zeildag op de mooie Kralings Plas. Vanuit de haven van de al 75 jaar oude Rotterdamse Watersportvereniging, de WSVR (waar Stichting Plons gast is) vaart de stichting uit. Hiervoor bezit Plons een aantal goede en stabiele zeilboten..... die dus wel onderhoud enzo nodig hebben.

 

Wat het mooie is aan varen voor mensen met een beperking is dat ze er echt even helemaal uit zijn. Moet je het blije gezicht zien van iemand met een beperking wanneer deze mag sturen. Met de helmstok in de hand wanen ze zich in no time een echte schipper zodat ze even hun vaak moeilijke leven achter zich kunnen laten. Het is inmiddels wel bewezen dat voor mensen met een beperking watersport een prachtige manier is om extra te participeren in de wereld. Wanneer er bijvoorbeeld gezeild wordt, en men kan de instructeur helpen bij het varen van de boot, geeft dit een enorme boost aan het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde! Prachtig toch?! Even lekker zeilen en iedereen voelt zich direct GOED!

 

Maar ja..... boten kosten geld. Onderhoud, aanschaf, extra veiligheidsmiddelen en noem het maar op. Daarom heeft ook Stichting Plons jou hard nodig om hun goede werk voort te kunnen zetten. Wordt daarom donateur, je euro werd nog nooit zo goed gespendeerd.... toch?! Dus doe mee en maak een ander HAPPY.... het is voor een goede zaak.

 

Doneren aan Stichting Plons kan op nummer: IBAN NL88INGB0004537066

 

 

Meer weten over Stichting Plons en haar activiteiten: www.plons.nl

 

 

 

 

 

foto's met dan aan Stichting Plons