Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Binnengluren bij een SUPERJACHT!

Binnengluren bij een SUPERJACHT!

Donderdag 20 maart 2014

Heb jij dat ook wel eens? Je zit lekker op het water of aan boord in de haven en ineens vaart daar een schip voorbij dat direct je aandacht trekt. De ene keer vaart er een echte beauty voorbij, een andere keer een jacht zo groot dat het haast protserig wordt. In veel van die gevallen groeit je nieuwsgierigheid.... hoe zou die boot er van binnen uitzien, wat zou er allemaal aan boord zijn?!?!?! Die nieuwsgierigheid hebben wij met name met deze boot van 300 Miljoen!

 

Philippe Starck wist even niets meer en noemde dit jacht simpelweg: 'A'......

 

Stel je bent miljardair en Russisch.... dan heb je geen schaamte over wat de buurman wel niet zal zeggen van jouw huis, auto of boot. Nope: je huurt dan een van 's werelds beste ontwerpers in om die vervolgens een budget te geven van een luizige 300 miljoen. Doen wijzelf natuurlijk dagelijks.....not! Anyway: de Russische rijkaard vroeg designer Philippe Starck om zijn droomboot te designen. Het moest een schip worden van tenminste 118 meter lang met alle denkbare luxe en een heuse scheepsgarage en zwembad aan boord. En Phillipe ging aan de slag. Hij ontwierp zich helemaal ongans waardoor op het eind, toen bijna alles klaar was....., de inspiratie was opgedroogd om nog een mooie pakkende scheepsnaam te verzinnen. Dus raffelde hij dat laatste af en noemde het schip 'A'.... Dat kwam die Rus overigens prima uit aangezien de bouw van het schip nogal wat duurder was uitgevallen.... zo kon hij prima bezuinigen op de naambordjes enzo.

 

Wil jij ook eens binnengluren op de 'A'....? Dat kan aangezien de Wall Street Journal een film maakte over dit bijzondere schip. Voor het filmpje klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=vbucJO3zDCE

 

 

 

foto met dank aan Mark Knowles van Luxury Property Blog