Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Ouderwetse gezelligheid op Het WaterEvent!
Ouderwetse gezelligheid op Het WaterEvent!

Ouderwetse gezelligheid op Het WaterEvent!

Donderdag 27 maart 2014

Het gaat weer ouderwets gezellig worden op Het WaterEvent in Blokzijl en Vollenhove. Oké de naam Het WaterEvent klinkt niet heel ouderwets.... het klinkt eerder als een dagje Duinrell met heel veel waterbalonnen en glijbanen... Maar dat is het niet: never judge a book by its cover, of niet dan?! Waarom Het WaterEvent dan toch ouderwets gezellig is?

 

Blokzijl en Vollenhove zijn 'vergeten pareltjes' uit een roemrucht verleden!

 

Kijk wat de oranisatoren van Het WaterEvent goed hebben gedaan is de keuze voor de locatie van het evenement: Blokzijl en Vollenhove. Deze twee plaatsen zijn als het ware 'vergeten pareltjes' uit een verleden dat bol stond van de gevechten tegen de Zuiderzee en andere vijanden. De beider plaatsen hebben supergezellige haventjes met leuke restaurants en terrasjes. Een dagje Blokzijl en Vollenhove alleen is al de moeite waard..... tenminste als je van nostalgie en gezelligheid houdt.

 

Wanneer die gezelligheid dan wordt uitgebreid met een botenshow en diverse andere zaken dan is het tijd om toch echt maar eens deze kant op te komen. Op 11, 12 en 13 april 2014 is het DE TIJD om in de auto te stappen. Het aardige is: je kunt zowel naar Blokzijl als Vollenhove rijden, er vaart een pendeldienst tussen beide locaties zodat je niets hoeft te missen. In Vollenhove liggen de klassieke schepen op wat dan officieel Het WaterEvent Classic heet (de organisatie heeft wat met nietszeggende namen vrezen we), in Blokzijl liggen de recentere veelal motorschepen.

 

Tussen al die prachtschepen door kun je genieten van de al eerder genoemde restaurants, muziek, vaarclinics, TukTuk ritjes, helicopter vluchten en nog veel meer. Zo'n helicoptervlucht kost € 35,- maar is ZO GAAF, je krijgt zo een mooie blik over de regio, de stadjes en de havens: AANRADER DUS! Uiteraard is er ook voor de jeugd van alles en nog wat te doen zodat je gewoon met het hele gezin naar het WaterEvent toe kan gaan. Dus, op de naam na, echt een TOP bootjesevenement.

 

Meer weten over het programma en welke boten er allemaal te zien zijn: www.hetwaterevent.nl

 

 

 

 

foto's met dank aan Het WaterEvent