Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Zeilen voor de goede zaak!
Zeilen voor de goede zaak!
Zeilen voor de goede zaak!
Zeilen voor de goede zaak!

Zeilen voor de goede zaak!

Vrijdag 28 maart 2014

Dit weekend wordt het prachtig weer, een flink aantal Happy Sailors zal dus het water op gaan. Lekker varen en zeilen voor de fun. Nu zijn er mensen onder ons die zeilen voor de goede zaak, zo ook Leentje Schade: een Nederlandse tandarts met een missie... en voor haar missie heeft ze even wat hulp nodig van ons Happy Sailors. Wij helpen graag, lees verder hoe!

 

Vluchten kan niet meer, de tandarts komt naar je toe.... als je in Afrika woont!

 

Tja.... een aantal van ons zal zeker niet Happy zijn wanneer we het onderwerp tandarts aansnijden. Toegegeven, het is ook niet onze hobby maar toch.... We zijn maar al te blij dat er tandartsen zijn waar we heen kunnen wanneer er iets niet 100 punten is in onze mond. Er zijn in Afrika heel veel mensen en met name kinderen verstoken van een goede mondzorg. Maar ook voor de kleine Afrikaantjes is vluchten voor de tandarts NIET meer mogelijk, die komt namelijk gewoon naar je toe daar. En de tandarts komt in stijl: ze komt al zeilend en verdient daarmee volledig de naam, the Sailing Dentist! 

 

Tandarts Leentje Schade wil binnenkort weer terug naar Afrika om kinderen goede mondzorg te geven en nog belangrijker: om lokaal mensen op te leiden als tandarts. In 2011 heeft Leentje al in Gambia goed werk verricht door daar samen met haar zelf samengestelde team een praktijk op te zetten. Er zijn inmiddels door Leentjes tandartsen talloze kinderen geholpen in Gambia..... en dat is GOED. Om haar goede werk voort te zetten zoekt Leentje nu sponsors en donateurs. Producten voor gebitsverzorging zijn helaas niet goedkoop.... een goede zeilboot evenmin om nog maar te zwijgen over de benodigde apparatuur en lesmaterialen. Dus willen we de zeilende tandarts drijvend houden dan zullen we moeten helpen..... en we hebben natuurlijk altijd een stukje eigenbelang, wanneer Leentje vertrekt is er weer een tandarts minder in Nederland waar we bang voor hoeven te zijn. Een klassieke Win/Win situatie nietwaar? Afrika blij, Leentje blij, wij blij!

 

Hoe je de kids in Afrika samen met Leentje kunt helpen en wat er allemaal precies gedaan wordt vind je op de site van de Stichting Sailing Dentist die speciaal voor dit doel is opgericht: www.sailingdentist.org HELPEN is aardig, dus........

 

 

 

 

foto's met dank aan Stichting Sailing Dentist