Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Nostalgie op de Friese Sleepbootdagen!

Nostalgie op de Friese Sleepbootdagen!

Dinsdag 8 april 2014

De overvolle watersportagenda voor de maand mei wordt nog even een tikkeltje voller en daarmee interessanter. Want wij als botenliefhebbers, tenminste als we de Happy Sailor lezers zo mogen noemen, zijn natuurlijk ook dol op nostalgische schepen. Of het nu gaat om houten zeilschepen, traditionele viskotters of prachtige slepers, wij houden er van!

 

Schitterende slepers in een evenzo Schitterend decor!

 

Kom daarom op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 mei naar Friesland, Woudsend om precies te zijn, voor de 14de editie van de Friese Sleepbootdagen! Natuurlijk zal de haven van Woudsend vol liggen met mooie slepers en opduwers en is er de traditionele braderie. Dit jaar heeft de organisatie het nostalgische gevoel van vervlogen tijden weer helemaal terug weten te brengen. In de oude haven van het handelsplaatsje Woudsend had je vroeger, zo rond de 17de eeuw, heel veel kleine winkeltjes die nu speciaal voor de Friese Sleepbootdagen eenmalig weer de deuren openen. Daarnaast is er een echte Boerenmarkt, een Kunstmarkt en uiteraard een Maritieme markt. Met andere woorden: voor elk wat wils.

 

Dus koop een koe op de boerenmarkt, een kunstwerk met een dikke blote kont erop zodat je in ieder geval thuis lekker ruzie kunt krijgen, of schaf een koperen scheepsbel aan waarmee je iedere ochtend iedereen bij jou in de straat kan wakker bellen. Het kan allemaal en daarnaast ook nog mooie sleepbootjes kijken met het fraaie Woudsend als decor. Wij gaan!

 

Meer weten over het programma en de diverse activiteiten: www.friesesleepbootdagen.nl

 

 

 

foto met dank aan de Friese Sleepbootdagen