Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De ultieme grachtengordel boot!
De ultieme grachtengordel boot!
De ultieme grachtengordel boot!
De ultieme grachtengordel boot!

De ultieme grachtengordel boot!

Dinsdag 15 april 2014

Helemaal nieuw is hij inmiddels niet meer, maar daarom niet minder leuk om er eens aandacht aan te besteden. We hebben het over de ultieme boot voor vaartochtjes door de grachtengordel van bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht. Zien en Gezien worden is voor een grachtenboot van GROOT belang en anno 2014 komt ook het milieu aspect bij bootjes om de hoek kijken. Met een luidruchtige protserige dieselslurper door de Keizersgracht varen is eigenlijk not done. Je loopt dan het risico dat tout politiekcorrect Amsterdam je bootje vol afval mietert vanaf de kade om vervolgens wanneer je aan wal komt jou en je crew met pek en veren de stad uit te dragen...... Daar heb je met de ultieme grachtenboot geen last van!

 

De Stroomboot is de ultieme grachtengordel boot!

 

We hebben het over de Stroom, een volledig van aluminium gemaakte sloep op.... stroom (electriciteit dus). Met de Stroom ben je binnen de grachtengordel niet alleen door het uiterlijk van de boot quasi cool, ook de milieuvriendelijke electrische aandrijving zal de politiekcorrecte Amsterdammer tot tranen roeren. Vol overgave zullen deze zich al zingend voor je in het water storten, wierrookjes in het haar en een rugzak vol Tofu. Wat zullen ze je bejubelen en belonen met een bronzen standbeeld ergens aan de rand van het Museumplein. Jij bent de Messias, want jij hebt een Stroom, good job!

 

Is hun euforie terecht? Ja eigenlijk best wel. De Stroom is een strakke sloep in tijdloos aluminium waarmee je easy met 8 personen kunt gaan varen. Door de electro aandrijving is de Stroom superstil en daarbij dus tamelijk milieuvriendelijk. Is toch wat anders dan een polyester sloep met een dieseltje erin..... Ook leuk voor vaartjes en meren maar in de grachtengordel kun je maar beter echt cool willen zijn en vooral geen aanstoot willen geven met je gezellig pruttelende dieseltje en volledig niet recyclebare polyester boot.... Met de Stroom val je op en ben je verantwoord bezig, dat oogst lof in de grachtengordel!

 

De Stroom is ontworpen door designbureau Springtime. Dit bedrijf ontwerpt doorgaans kinderwagens, maffe fietsen en broodroosters, het uitstapje naar de watersport is daarom niet geheel risicoloos.... Maar ere wie ere toekomt: als je van strakke boten houdt dan is de Stroom meer dan geslaagd te noemen. Echt een typisch minimalistisch úberstrak design! Goed te vermelden is dat de boot in Nederland wordt gebouwd bij het in Lelystad gevestigde Steelfish.

 

De specs:

- Lengte: 6,00m.

- Breedte: 2,30m.

- Diepgang: 0,55m.

- Doorvaarthoogte: 1,00m.

- Bouwmateriaal: Aluminium (5mm. dik)

- Motorisering: Torqeedo Cruise 2.0 kw. (electrische motor)

- Actieradius: 8 uur varen op half vermogen

- Aantal personen: 8

- CE certificering: categorie D (beschutte wateren)

 

Hebben we nog wat toe te voegen over de Stroom? Nope, het is een strakke sloep die niet iedereen zal aanspreken qua design maar die door het gebruik van moderne materialen en een electrische aandrijving met name in de 'hippe' grachtengordel zeker zijn klanten zal vinden. Sowieso een boot voor de grachten aangezien je daar inmiddels diverse oplaadpunten voor electrische auto's hebt... Stekker van de Toyota Prius eruit, stroom voor de Stroom erin en opladen maar.... Mede daarom is de Stroom sloep voor ons op dit moment: de ultieme grachtengordel boot.... denken we.....

 

Meer weten over de ontwerpers: www.springtime.nl Meer over de Stroom op www.stroomsloep.nl Proefvaren en een Stroom kopen kan weer op www.elektrohaven.nl die hebben 'em laten ontwikkelen.

 

 

 

foto's met dank aan Stroom en Springtime