Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Kylie, Fosters en varen in een Skibox!
Kylie, Fosters en varen in een Skibox!
Kylie, Fosters en varen in een Skibox!
Kylie, Fosters en varen in een Skibox!
Kylie, Fosters en varen in een Skibox!

Kylie, Fosters en varen in een Skibox!

Donderdag 17 april 2014

Even een kleine quiz: wat hebben Kylie, Fosters en varen in een Skibox gemeen? Dat het Australisch is! We hadden natuurlijk ook kunnen beginnen over Kangoeroes, Boomerangs, Aboriginals, Dingo's en Koala beren..... maar dat is zo cliché (en sommige komen later in dit item nog keurig aan de beurt). Terug naar het meest opvallende item dat we gemeld hebben: het varen in een Skibox, Happy Sailor is een vaarmagazine dus gaan we hier nog even op verder!

 

Soms zijn de op het eerste oog STOMSTE uitvindingen stiekem BRILJANT!

 

Picture this: een paar Aussies in hun Holden 4X4 Offroader die door de Outback heen raggen. Midnight Oil en Men at Work knallen uit de speakers. Een koelbox met Fosters bier op de achterbank samen met Kylie die daar een liedje aan het zingen is. Australischer kan bijna niet....... Oké: ze rijden een Kangoeroe plat die op de vlucht was voor een Dingo. Nu kan het niet Australischer! Dan komen de Aussies ineens een obstakel tegen, een brede rivier waar ze met de Holden niet overheen kunnen. Aan de overkant willen ze graag een Aboriginal in elkaar slaan, dat doen Aussies graag in hun vrije tijd, dus ze moeten naar de overkant. Gelukkig heeft een van de Aussies een ingeving, ze pakken de deksel van hun skibox en peddelen naar de overkant. Daar zit de Aboriginal keurig op zijn pak rammel te wachten en zo werd het toch nog een leuke dag.

 

Eenmaal thuis drong de realiteit pas tot hun door..... ze waren Kylie vergeten.... Ja dat ook, maar even back on topic: ze bedachten dat het varen in een skibox eigenlijk briljant is. Direct werd er actie ondernomen en gestart met een heus prototype compleet met roeiriemen, kiel, wieltje voor transport, bankjes etc. De deksel van hun skibox werd omgetoverd tot een prima klein roeibootje met een vlakke spiegel voor een lichte buitenboordmotor of nog handiger, een elektromotor.

 

Het slimme zit natuurlijk in het gegeven dat de skibox nog steeds een skibox is. Je kunt er nog steeds van alles in vervoeren en ook de vorm blijft aerodynamisch. De Aussies hebben het bedrijf BoatPack gestart en zijn vrij snel na hun ontdekking met de productie van hun gemodificeerde skiboxen begonnen. Zo'n BoatPack (want zo noemen ze de varende skibox) is superhandig als visbootje, als funboot voor de kids, als tender en ga zo maar door. Je vervoert hem eenvoudig op het dak van de auto middels exact hetzelfde systeem als hoe je een skibox monteert. Bagage en peddels eronder en klaar ben je.

 

Check dit filmpje maar eens hoe easy het werkt: https://www.youtube.com/watch?v=M17XEPUZ1ZU

 

Even wat specs op een rijtje:

- Lengte: 1,80m.

- Breedte: 1,04m.

- Hoogte: 0,59m.

- Gewicht boot: 20kg.

- Gewicht bevestigingsplaat voor het autodak: 5kg.

- Maximale belasting: 165kg.

- Inhoud skibox: 650lt.

 

PRIJS: slechts € 338,- (excl. transport)

 

Als we het even samenvatten: voor de prijs van een gewone skibox of dakkoffer koop je een BoatPack! Wij zien hier zeker mogelijkheden, zeker omdat de prijs relatief laag is. Hoe het precies zit met de verzending kun je op de site van BoatPack lezen. Ze worden gemaakt in Groot Brittannië dus wie weet  kan de verzending direct van daaruit. Kylie krijg je er niet bij en het blikje Fosters bier evenmin..... maar wij weten zeker dat jijzelf ook een leuk iemand hebt om mee te gaan skibox varen en dat blikje bier..... ach hier in Nederland is zat goed bier te koop dat ook nog eens lekker in een flesje zit.

 

Meer info, foto's en filmpjes over de BoatPack vind je op www.boatpack.com.au

 

 

 

 

foto's met dank aan BoatPack, Fosters en het Kylie Minoque Managementteam