Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Musthave GADGET: TugTub!
Musthave GADGET: TugTub!
Musthave GADGET: TugTub!
Musthave GADGET: TugTub!

Musthave GADGET: TugTub!

Vrijdag 2 mei 2014

Gadgets aan boord, wij watersporters houden er wel van. Nu kun je bij gadgets denken aan een kaartplotter, rolfok, een supersoon vliegendodend laserzwaard of bijvoorbeeld aan een koelbox.... maar die horen inmiddels een beetje aan boord, dus die kant denken wij niet op. Bij een echte musthave gadget aan boord denken wij aan maffe en handige zaken die het varen een stuk mooier en leuker maken....... zo ook bij de uit Californië afkomstige TugTub!

 

Hij is volledig overbodig en daarom eigenlijk een echte musthave gadget!

 

De TugTub dus.... een soort van drijvende hottub die je achter je boot kan hangen. Onzin natuurlijk, wat moet je er in vredesnaam mee..... we hebben geen idee, hoewel! Hoe HEERLIJK is het wanneer je op een zomeravond je TugTub opblaast en er lekker samen met je partner, je zeilmaatje of voor ons part de havenmeester in gaat zitten badderen. Het water is plezierig warm door het verwarmingselement van de TugTub...... Jahaa...... dan is het relaxen geblazen.

 

Zo'n TugTub is binnen 5 minuten opgeblazen, het water verwarmen duurt ongeveer een uur. Het werkt heel simpel. Je pompt de drijven van de TugTub op en gooit hem in het water. Je sluit de slangen van de TugTub aan op de bijgeleverde heater en zet de heater aan. Let op: de heater warmt het water op met gas, je dient dus een gasfles aan boord te hebben. Het water wordt door de pomp in de heater naar de TugTub gepompt en klaar is het. Om de pomp in de heater te laten werken moet je hem ook op je accu aansluiten..... Het is even wat aansluitwerk maar dan kan het plezier ook echt beginnen. Zo'n TugTub past in 2 flinke draagtassen vergelijkbaar met die van een opblaasbare bijboot en is leverbaar in een 2 en 4 persoons versie, je kunt dus ook met de buren in de tub, gezellig! Handig zijn de ingebouwde glashouders.

 

Tja: zo'n TugTub is zoals we al melden volledig overbodig maar best geinig. Het zal ook wel veilig zijn aangezien dat ding uit Amerika komt. Wanneer je daar een onveilig product verkoopt wordt je direct kapot geprocedeerd... dus dat zal wel snor zitten. Ook de handleiding is ongetwijfeld OK. Op vragen als: kan ik met de TugTub mijn haren föhnen zal duidelijk NEE worden geantwoord evenals op de vraag: is de TugTub Taliban proof? Wederom een ferm NEE. Das wel mooi aan die Amerikanen, die zijn zo bang voor claims dat ze zorgen dat hun producten wel OK zijn..... 

 

Bestellen kun je hem hier: www.tugtub.com Schijnt overigens wel tyfusduur te zijn, maar misschien kijken we verkeerd.

 

 

 

 

foto's met dank aan TugTub USA