Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Varen in Grunning.....

Varen in Grunning.....

Dinsdag 13 mei 2014

Het blijft lastig voor de provincie Groningen (Grunning op z'n Gronings) om op te boksen als watersportprovincie tegen de machtige buurman Friesland. Natuurlijk is Friesland het watersport Walhalla van Nederland maar daarom hoeven we Grunning niet minder op waarde te schatten. Wist je dat Groningen een aantal prachtige vaargebieden heeft? Het op de grens met Friesland gelegen Lauwersmeer en het Groninger Wad zijn pareltjes en wat te denken van alle oude vaartjes die kris kras door het Groninger Landschap kronkelen.... en dan is er ook nog het Paterswoldsemeer, relatief onbekend maar daar komt verandering in want dit weekend heb jij een goede reden Noordwaarts te reizen/varen!

 

Groningen als vaarprovincie is PRACHTIG!

 

Dit weekend op zondag 18 mei organiseren een aantal watersport bedrijven gezamelijk de Open Watersportdag op het Paterswoldsemeer. Je kunt als aspirant watersporter kennis maken met de diverse takken van watersport. Als ervaren watersporter kun je kennis maken met het Paterswoldsemeer en het prachtige achterland eromheen. De activiteiten lijst is lang. Wat te denken van je eerste SUP les of lekker zeilen over het meer. Je kunt de waterski's onderbinden maar ook gaan voor een wat relaxtere middag door heel easy met een sloepje het Paterswoldsemeer te verkennen. Alles kan!

 

De Open Watersportdag op het Paterswoldsemeer is een initiatief van Jachthaven Zuidwesthoek. Deze mooi jachthaven biedt voor de moderne watersporter alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Ga daar sowieso ook even kijken bij je bezoek aan het Paterswoldsemeer, of check de website voor alle info over deze haven: www.jachthavenzuidwesthoek.nl 

 

Meer weten over de Open Watersportdag? Ga naar www.paterswoldsemeer.nl Tot zondag 18 mei in Grunning!

 

 

 

 

foto met dank aan Jachthaven Zuidwesthoek