Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Geef imbecielen geen boot!

Geef imbecielen geen boot!

Donderdag 15 mei 2014

Dat de gemiddelde mens steeds dommer wordt is een gegeven. Tel daarbij op dat diezelfde mens zichzelf het middelpunt van het universum vindt en daardoor steeds minder respect heeft voor een ander. Een onwaarschijnlijk gevaarlijke ontwikkeling is geboren. Steeds groter wordende meutes onnozelaars kunnen steeds minder van elkaar hebben

 

In de voetballerij is dit al jaren bekend. Daar gaan hordes mensen, met een IQ onder de 15, elkaar wekelijks te lijf. Even een wedstijdje verliezen en de heren onnozelaars staan met een grote groep de trainer op te wachten. Nog even en we zullen daar de eerste openbare lynchpartij zien sinds de middeleeuwen. Je weet wel: zo'n hardhouten galg naast een ouderwetste waterpomp ergens op het dorpsplein waar de meute dan de ongelukkige trainer aan op hangt. Ze scanderen leuzen in slecht Nederlands en roepen om een nieuwe trainer..... Die ze dan drie wedstrijden later weer keurig ophangen. Deze ontwikkeling slaat nu ook een beetje over op de watersport. Voorwaar reden tot zorg!

 

Geef imbecielen geen boot, niet doen!

 

Iedereen kan zich het vorige watersportseizoen nog wel herinneren: verschillende ongevallen met dodelijk afloop die eigenlijk voorkomen hadden kunnen worden. Het vaarseizoen 2014 is nog jong maar ook nu is er alweer een dode zeiler te betreuren. De KNRM is al talloze malen uitgerukt voor meldingen die...... niet hadden gehoeven. We lazen vandaag dat de projectleider van 'Varen doe je Samen', (Rowena van der Maat) zich zorgen maakt over al die schippers die zomaar het water op gaan. En ze heeft gelijk. Lees de meldingen van de KNRM maar eens door..... daar zitten 'noodgevallen' bij die werkelijk waar te dom zijn voor woorden. De verdomming heeft dus ook in de watersport toegeslagen!

 

Iedere imbeciel weet dat je je boot moet nakijken wanneer deze uit de winterstalling komt. Iedere imbeciel weet dat je met een kieljacht dat 1,5 meter diep steekt niet kunt varen in water van 1 meter diep..... en toch moest de KNRM dit vaarseizoen al tig keer uitrukken om dit soort imbecielen in veiligheid te brengen. Dit valt toch echt onder verdomming. Zou jij met een niet geteste onbetrouwbare motor de Schelde oversteken? Inderdaad, wij ook niet. Gezond verstand, dat is waar het zo vaak om gaat en waar de steeds dommere medemens blijkbaar een chronisch gebrek aan heeft.

 

Nog een voorbeeld van verdomming! Op de Amsterdamse grachten is het druk bij mooi weer. Dat is natuurlijk supergezellig dus genieten geblazen zou je zeggen. Niet dus! Imbecielen op gehuurde waterfietsen menen dat ze voorrang hebben op rondvaartboten, onnozelaars in elektrosloepen schieten overal kris kras tussendoor niet kijkend wie ze hinderen en of ze überhaupt wel een stuk water op mogen varen. Spreek ze erop aan en je krijgt een grote waffel. De onnozele schippers maken quasi zeenhonden geluiden waar jij en ik dan iets van een verhaal uit moeten halen. Daar zijn imbecielen en onnozelaars goed in: vreemde taal uitslaan teneinde het eigen onvermogen te verbergen. Hoe harder ze brallen, hoe meer gelijk ze denken te hebben. Respect en Intellectloos..... KANSLOOS!

 

Fietsen leer je ook niet op de A2 tijdens de spits!

 

Door alle incidenten en bijna ongelukken kunnen we er op wachten dat de overheid zich ermee gaat bemoeien. We zien zo'n Tweede Kamerlid alweer met een opgeheven vingertje makkelijk scoren. In de geest van 'Verdomming moeten we niet willen, dus verbieden we gewoon alles'. Verbieden..... daar zit overigens wel de oplossing bizar genoeg.

 

Kijkend naar bijvoorbeeld de gevaarlijke situaties op de Amsterdamse grachten dan zien we al snel dat heel veel incidenten worden veroorzaakt door huurboten en huur waterfietsen. Een onnozelaar gaat rustig zonder enige vaarkennis het water op om zich vol op een rondvaartboot te storten, een Somalische piraat is er niets bij. Maar.......... hoe slim is de bootverhuurder in dit geval?! Natuurlijk kunnen we deze ondernemer niet verplichten iedere aspirant huurder een IQ test af te nemen maar toch...... Er moet wat te bedenken zijn om de echte imbecielen van die waterfiets te weren. Overigens snappen wij zelf ook niet waarom het is toegestaan als toerist op druk vaarwater met een waterfiets te gaan varen...... Dat moet je gewoon verbieden, wijs een leuk stuk water aan waar ze wel mogen varen en vermijdt daarbij de knooppunten op de grachten, zo loopt de verhuurder geen geld mis en los je direct heel wat gevaarlijke situaties op. Sommige oplossingen zijn dus eigenlijk heel eenvoudig als watersportbranche te realiseren.

 

En dan het verhaal van een boot meegeven aan een onervaren schipper. Kijk op een leeg meer kan iedereen lekker voor het eerst met een bootje wat gaan proberen. Weet je nog dat jouw vader of moeder je leerde fietsen?!?!? Dat deed hij/zij ook niet op de A2 tijdens de spits! Dit geldt ook voor varen. Alleen een imbeciel gaat voor het eerst met een boot het water op tijdens grote vaardrukte. Gezond verstand..... alleen dat hebben onnozelaars niet. Daar ligt een taak voor de bootverhuurder en bootverkoper. Koop of huur je een boot dan krijg je er een GRATIS handleiding bij met vaarregels. Deze handleiding dient ten alle tijde aan boord te zijn, ook wanneer een schip wordt doorverkocht. 'Varen doe je Samen', heeft een prima folder hiervoor. Laten we die met z'n allen omarmen. Gewoon doen. Leg zo'n folder op je huurboot en attendeer de huurder erop. Even kort de vaarregels doornemen en klaar is het, kost niks en voorkomt heel wat onnozele incidenten! Een flink aantal bootverhuurders en verkopers doen dat al.... maar nog niet allemaal!

 

Verdomming op het water anno 2014 kunnen we tegen gaan door slimme voorlichting en...... door geen 10 meter sloep mee te geven tijdens Koningsdag aan een onervaren schipper. Nu zullen er altijd imbecielen blijven die, ondanks alle waarschuwingen en voorlichting, toch met windkracht 10 het water op gaan richting Engeland in hun Beenhakkervlet..... Die moeten het maar voelen door van de KNRM een dikke rekening te krijgen wegens ernstige dommigheid. 

 

De brochure 'Varen doe je Samen' kun je downloaden op www.varendoejesamen.nl 

 

Door:

 

 

André Miedema

Uitgever Happy Sailor Magazine