Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Jumbolulletje speelt Michiel de Ruyter!
Jumbolulletje speelt Michiel de Ruyter!

Jumbolulletje speelt Michiel de Ruyter!

Donderdag 5 juni 2014

Kippevel, puur Kippevel kregen wij toen we enige tijd terug vernamen dat er een film gemaakt wordt over het leven van Nederlands GROOTSTE zeeheld aller tijden, Michiel de Ruyter. Schitterend natuurlijk. Een film over de Gouden Eeuw, de groteske overwinningen op die stoute Engelsen en het leven van een man die in zijn tijd de status had van een Koning!

 

Michiel de Ruyter: the man, the MYTH!

 

De Ruyter leefde van 1607 tot 1676. Deze geboren Vlissinger wist al van jongs af aan dat hij zou gaan varen. Wat hijzelf en met hem de hele wereld niet kon bevroeden is dat deze eenvoudige jongen de GROOTSTE zeeheld van zijn tijd zou worden. Vriend en vijand hadden respect voor zijn daden met als hoogtepunt toch wel de vernietiging van de Engelse vloot in Engeland zelf.... dat lukte Napoleon niet, dat lukte de Spaanse Armada niet, dat lukte de Duitsers in WO2 niet..... maar de Ruyter dus wel. Cool 2.0 en natuurlijk voor ons Nederlanders iets om zelfs nu nog trots op te zijn... toch?!

 

Een film over Michiel de Ruyter is meer dan op zijn plaats en de partijen die hierachter zitten hebben supergoede plannen om er ook een echt nautisch spektakel van te maken met heel veel prachtige zeilschepen zodat wij Happy Sailors ook ons hart kunnen ophalen. Het wordt een EPISCHE ACTIEFILM van Nederlandse bodem. Hartstikke MOOI, wij verheugen ons erop om dit waarschijnlijke meesterwerkje ergens in 2015 (dat is de releasedatum) te gaan bekijken.

 

Tot zover het goede nieuws...... Er is namelijk een kanttekening die we kunnen en moeten plaatsen. Het gaat om de gecaste acteur voor de hoofdrol..... Wie gaat Michiel de Ruyter spelen?!?!!? Dat Jumbolulletje.... Je weet wel die onnozele vent uit de Jumbo Supermarkt TV reclame. VRESELIJK! Die knuppel loopt in een Roy Donders WK juichpak de winkel uit, fout petje op, dat onnozele gezicht erbij. Dat is toch geen Michiel de Ruyter? Ok, eerlijk is eerlijk: een acteur speelt nu eenmaal de rol waarvoor hij/zij betaald wordt..... 'Wanneer je een quasi infantiele supermarktklant moet spelen dan doe je dat', zal de acteur Frank Lammers gedacht hebben. En beter werk als Jumbolulletje dan helemaal geen werk! Maar toch, Michiel de Ruyter is zo'n grootheid en die Jumbolul is zo'n grote kleinheid dat de producers van de film wellicht hadden moeten vragen i.i.g. niet meer in die belachelijke Jumbospotjes te spelen. Mijn hemel: Michiel de Ruyter in een Roy Donders juichpak.... over verkwanselen van nationale trots gesproken. Fout Fout Fout.

 

Laten we ervan uitgaan en hopen dat Frank Lammers zijn imago als Jumbolul van zich af zal schudden en een geweldige Michiel de Ruyter neer zal zetten. Doe het Frank, doe het voor volk en vaderland..... 

 

Meer info over de film, de cast, de crew en van alles en nog wat vind je op: www.michielderuyterdefilm.nl 

 

 

 

 

foto's met dank aan Michiel de Ruyter de Film!