Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Het WaterWeekend Blauwestad!

Het WaterWeekend Blauwestad!

Dinsdag 24 juni 2014

Dit weekend wordt er aan het Oldambtmeer te Groningen het WaterWeekend Blauwestad georganiseerd. Voor watersporters de ideale mogelijkheid om het vaargebied in Oost Groningen eens te verkennen en geloof ons, dat is best de moeite waard. Vanaf het Oldambtmeer zit je in no time op de Dollard en vandaaruit ligt het Groninger en Duitse Wad voor je open! Een tripje naar Groningen of Delfzijl is zo gemaakt en ook het Duitse Emden is niet ver weg.

 

28 en 29 juni vindt het WaterWeekend Blauwestad plaats!

 

Toegegeven, qua woningen en exploitatie is de Blauwestad wellicht niet het succes dat Groningen verwacht had. Toch is die regio prachtig. Het uitgestrekte Groninger landschap met aan de horizon de Waddendijk. Er is water genoeg om lekker te varen en Duitsland ligt vlakbij. Niks mis mee. Zoals we net al schreven, is het de ideale timing om tijdens het WaterWeekend de vaargebieden aldaar te verkennen. En..... er is meer dan genoeg te doen en beleven daar hoor!

 

Tijdens het WaterWeekend Blauwestad kun je op je gemak een rondvaart maken over het Oldambtmeer, is er een botenmarkt (daar zometeen meer over), wordt er een heuse drakenbootrace gehouden, is er een fantastische vliegershow, kun je het stoomgemaal bezichtigen. zijn er zeil en surfclinics, worden er Flyboard demonstraties gegeven, ook is er muziek.... en nog veel meer. Voor elk wat wils en als altijd wordt ook de inwendige mens niet vergeten!

 

Voor botenbezitters is de botenmarkt echt een MUST. Er liggen aardig wat boten op je te wachten. Wat de botenmarkt sowieso de moeite waard maakt is de aanwezigheid van Pedro Boat. Deze al 40 jaar in het Noorden actieve werf is aanwezig met een flink aantal schepen waaronder de gloednieuwe Pedro Skiron 35 demoboot. Daarnaast neemt Pedro Boat een aantal fraaie gebruikte schepen mee die op zich al de moeite waard zijn om helemaal naar Groningen te rijden. Laat je overigens niet misleiden door de naam 'Pedro Boat'. Tijdens Nederland - Mexico (aankomende zondag) op het WK in Brazilië zijn ze bij Pedro echt niet voor Pedro (from Mexico) maar keurig voor Oranje. Het is maar dat je het weet!

 

Meer over het WaterWeekend Blauwestad vind je op www.waterweekendblauwestad.nl

 

Meer over Pedro Boat vind je op www.pedro-boat.nl

 

 

 

 

 

foto met dank aan het WaterWeekend Blauwestad