Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Geen Kotter of een Tjotter maar een BOTTER!
Geen Kotter of een Tjotter maar een BOTTER!

Geen Kotter of een Tjotter maar een BOTTER!

Woensdag 20 augustus 2014

We gaan het even over nationaal ergfoed hebben, Nederlands nationaal erfgoed en dan in het specifiek Nautisch erfgoed. Onze Nederlandse nautische cultuur heeft heel veel voor ons land betekend en daarmee talloze zaken opgeleverd die het bewaren waard zijn en waar we als natie natuurlijk supertrots op zijn. Hoe mooi is het dan wanneer een stel enthousiastelingen een event organiseert waar het nautisch erfgoed centraal in staat........ supermooi toch?!

 

Kotters en Tjotters zijn prachtig.... Maar Botters zijn prachtig 2.0!

 

De Botter in al zijn pracht en vakmanschap staat als nautisch ergoed zijnde centraal op de Botterdagen Elburg. 3 Dagen lang staat Elburg in het teken van deze fraaie schepen. Het mooie van de Botterdagen Elburg 2014 is dat ze tegelijkertijd worden gehouden met de Open Monumentendag. Zo kun je niet alleen nautisch erfgoed maar dus ook ander erfgoed bekijken. Het decor vormt de oude vestingstad Elburg hetgeen al een juweeltje op zich is. Beter kan gewoon niet.

 

Het programma van de Botterdagen Elburg puilt uit, heel veel te zien en te doen dus. Wat te denken van een heuse vlootschouw op donderdag of wedstrijden tussen de Botters op vrijdag?!!? Op zaterdag wordt het helemaal HYPER in Elburg want dan is de Open Monumentendag zodat je lekker GRATIS in al die fraaie monumenten in Elburg kunt koekeloeren. Maar er is meer (zonder al te TellSell-achtig te willen klinken). In het centrum van Elburg staan zaterdag bijvoorbeeld heel veel prachtige Oldtimers, klassieke oude vrachtwagens en koetsen..... Lekker toch. Verder zijn er tal van optredens, kun je her en der een hapje en een drankje doen en nog veel meer.

 

Kom ook naar Elburg, van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 september!

 

Voor het hele programma, de exacte locatie, de APP (ja die hebben ze in Elburg ook) etc. etc. kun je het beste even op de site kijken van de Botterdagen Elburg op www.botterdagen.nl Tot over een paar weekjes in Elburg!

 

 

 

foto's met dank aan Colin Pelleboer van de Botterdagen Elburg