Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Design 2.0 van Philippe Starck!
Design 2.0 van Philippe Starck!
Design 2.0 van Philippe Starck!
Design 2.0 van Philippe Starck!
Design 2.0 van Philippe Starck!
Design 2.0 van Philippe Starck!

Design 2.0 van Philippe Starck!

Vrijdag 5 december 2014

Eerlijk is eerlijk, deze boot vaart alweer een tijdje rond....... Sterker nog: hij is wellicht al ingeruild of in een museum voor modern design beland. De boot waarover we het hebben is een tender speciaal ontworpen als bijboot op het superjacht 'A', dat net als de tender een aantal jaar geleden door superdesigner Philippe Starck is bedacht. 

 

Je kunt NIET zeggen dat het eenheidsworst is!

 

Je kunt het je vast nog wel herinneren, het superjacht 'A' heeft jaren geleden in alle media gestaan, zelfs wij hebben er aandacht aan besteed: http://www.happysailor.nl/1395270000/binnengluren_bij_een_superjacht/. Een prachtig schip waarop natuurlijk niet zo'n eenheidsworst Tender hoort. Dus mocht Meneer Starck zijn ontwerpers potloodje slijpen en lekker zijn creatieve brein de vrije loop laten. Het resultaat mag er wezen, wat een onderscheidend ding is het geworden. Zowel de buiten als binnenkant zijn toch echt niet helemaal van deze wereld.

 

Over smaak valt niet te twisten dus dat doen we dan ook niet. Je vindt hem absoluut afschuwelijk of.... je bent er helemaal weg van. Wijzelf vinden deze 11 meter lange Limo Tender, want zo wordt ze aangeduid, in ieder geval erg vernieuwend qua design. Maar al te vaak grijpen scheepsontwerpers terug naar dat wat ze kennen en daardoor lekker risicoloos is. Dat deed Starck dus anders. Hij snapt nix van boten en dat maakt zijn schepen uniek. Net als deze Limo Tender ontwierp hij een RIB (http://www.happysailor.nl/1416870001/een_rib_voor_de_allerrijksten/) speciaal voor 'A'. Je kunt niet stellen dat de RIB uit de toon valt bij de Limo Tender of het moederschip. Job well done Philippe.

 

En..... wat vind jij ervan? Bekijk de foto's en oordeel zelf. Moeten we Starck voor je opduikelen zodat hij iets fraais voor jou kan ontwerpen of..... pak je zelf een potlood om een NOG APARTER SCHIP te ontwerpen? Mocht je voor het laatste kiezen, laat het ons dan even weten - we zijn benieuwd naar jouw varende creatie (info@happysailor.nl).

 

 

 

foto's met dank aan Philippe Starck Designs