Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Koning Albert gaat ZWEMMEN!
Koning Albert gaat ZWEMMEN!

Koning Albert gaat ZWEMMEN!

Vrijdag 5 december 2014

Onze zuiderburen, de Belgen, hebben net als wij een Koning. Onze Koning Wim Lex heeft niet lang geleden een 'bescheiden' Osprey 38 gekocht die hij eigenlijk de 'Bergkamp' had moeten dopen.... maar dat terzijde. Zo'n Osprey is een prachtboot die heel betaalbaar is voor een Europese Royalty als Wim Lex is....... Bij de Belgen ging het even anders!

 

Koning Albert kocht een Monaco waardig jacht!

 

Koning Wim Lex van Oranje kocht een boot die hij kon betalen, hij plakte er een belachelijke naam op (lees hier wat voor idioots hij bedacht: http://www.happysailor.nl/1407276000/de_boot_van_de_koning_de_bergkamp/) en ging varen. Zijn Belgische collega, (oud) Koning Albert, deed iets heel anders. Die keek niet wat hij kon betalen maar kocht direct de grootste kruiser die hij zag, een echte Monaco boot. Zo'n jacht dat zelfs met de spiegel naar de kade de WAUW factor heeft. Wat Albert vergat was de hoogte van zijn banksaldo. De boot genaamd 'Alpa' (een samenvoeging van zijn naam en die van zijn Koningin Paola) was qua aanschaf niet alleen een brug te ver, ook het varen kan Albert als terug getreden Koning (dus eigenlijk een simpele doorsnee in het dozijn Prins) helemaal niet betalen.

 

Even tanken zit er niet meer in. Er moet 9500 liter diesel in en dat kan Albert niet pinnen. Alpa kostte Albert in 2008 maarliefst 4,6 miljoen euro's (dus geen Belgische Frankskes). De aanschaf was al niet slim, België zat middenin de economische crisis en hun gezellige Koning kocht effekes een bootske van een paar luttele miljoenskes. Nope: de Belgen waren not amused. Dit not amused zijn werd versterkt toen de Koning in 2013 terug trad ten faveure van zijn wereldvreemde zoon Flip (eigenlijk Filip). Flip hoefde de boot van zijn pa niet en de Belgen hadden geen zin de jaarlijkse rekening voor het 27 meter lange jacht te betalen. Ergo: de boot moet weg.

 

Oud Koning Albert heeft zijn Alpa inmiddels te koop staan voor iets minder dan 3 miljoen euro (een afschrijving in 6 jaar tijd van meer dan 1,5 miljoen..... niet de beste investering). Albert heeft in ieder geval een nieuwe zwembroek aangeschaft bij de Zeeman voor 4,95 en gaat aankomende zomer gewoon ZWEMMEN, scheelt een boel geld.

 

 

 

fotos met dank aan Google..... schaamteloos geleend, zoals Happy Sailor dat wel vaker doet......