Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Kunst, Kerst en BOTEN!

Kunst, Kerst en BOTEN!

Donderdag 11 december 2014

De meesten van ons Happy Sailors vinden Kerst natuurlijk hartstikke gezellig, vinden Boten TOP en een enkeling van ons zal ook zeker een stukje Kunst weten te waarderen. Kunst, Kerst en Boten; dat zou je moeten combineren! Laten ze dat nou in Groningen een paar jaar geleden ook gedacht hebben, met als gevolg een prima evenement met voor elk wat wils!

 

De Winter Welvaart in Groningen, meer dan Kunst, Kerst en Boten!

 

In Groningen houden ze dit jaar alweer voor de achtste keer de Winter Welvaart. De oude binnenhaven van het Groninger A-Kwartier vormt het decor van dit bijzondere evenement waar de organisatie ieder jaar weer slaagt om Kunst, Kerst en Boten te combineren. Echt een uitje voor jong en oud, man en vrouw, botenliefhebber en kunstfanaat, Kerstjunkie en gewoon iedereen die van gezelligheid houdt..... want gezellig is het op de Winter Welvaart.

 

De Winter Welvaart is een ouderwetse Kerstmarkt gecombineerd met allerlei leuke kunstzinnige en kreatieve zaken. Tal van kunstenaars exposeren op..... jawel: traditionele schepen. Het A-Kwartier wordt omgetoverd tot een waar gezelligheidswalhalla. Overal staan kraampjes met Kerstspullen, lekkere hapjes, muziek, leuke voorstellingen en wat al niet meer. Het vlakbij gelegen Noordelijk Scheepvaartmuseum doet uiteraard ook mee en is GRATIS toegankelijk (www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl). Op alle aangemeerde schepen mag je eveneens GRATIS rondkijken en genieten van de sfeer en natuurlijk de exposerende kunstenaars die met veelal toegankelijk kunst het event iets extra's geven.

 

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 december is Groningen the place to be!

 

Meer over dit bijzonder event vind je op www.winterwelvaart.nl

 

 

 

 

 

foto Happy Sailor Magazine: Winter Welvaart 2013, mag gedeeld onder bronvermelding.