Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Finnen bouwen Saunaboot!
Finnen bouwen Saunaboot!
Finnen bouwen Saunaboot!
Finnen bouwen Saunaboot!
Finnen bouwen Saunaboot!
Finnen bouwen Saunaboot!
Finnen bouwen Saunaboot!
Finnen bouwen Saunaboot!

Finnen bouwen Saunaboot!

Dinsdag 23 december 2014

In Scandinavië houden ze van sauna's. Zweden, Denen, Noren, IJslanders en dus ook de Finnen zijn er verzot op om van tijd tot tijd eens lekker te relaxen in een authentieke houten sauna. Een andere liefhebberij van de Scandinaviërs is varen en plunderen (toen we ze nog Vikingen noemden daar in het hoge Noorden). Gelukkig voor ons laten ze het plunderen tegenwoordig aan onze overheid en de EU over en beperken ze zich tot varen. 'Varen en Sauna's.... hmmmmm.... daar moet toch iets voor te bedenken zijn', dachten een paar slimme Finnen!

 

Een sauna en boot in een...... BRILJANT!

 

En le voila, een paar Finse vrienden bedachten hoe hun twee favoriete hobbies (de sauna en varen) te combineren in een ÜberHobby. Wat ze bedachten was een soort van woonboot/ark met een sauna erin. Varen en Sauna in één, briljant natuurlijk! De heren bedachten hun saunaboot niet alleen, ze hebben hem ook nog eens volledig zelf met de hand ontworpen en gebouwd. Hun bijzondere schip kreeg de naam SaunaLautta hetgeen letterlijk: Sauna Veerpont betekent. 

 

De SaunaLautta is feitelijk een soort van woonark, een houten opbouw op drijvers. In de opbouw, laten we het gewoon kajuit noemen, vind je aan de ene kant de sauna en aan de andere kant een woon/slaap vertrek voor 4 personen. Verder straalt de kajuit dat echte Scandinavische uit, veel hout en overal uitzicht op iets mooi's. Koken doe je heel handig op de sauna heater en sturen doe je op het achterdek met de gemonteerde buitenboordmotor. Natuurlijk is er een groot terras (op het dak) met een BBQ en als extra coolheid hebben de Finnen een heus kraaiennest (uitkijktoren) gemonteerd. Je begrijpt het al, deze SaunaLautta is 100% gebouwd om er toch vooral zoveel mogelijk LOL mee te hebben.

 

En nu komt het mooiste, die Finnen zijn niet egoïstisch want....... je kunt hun saunaboot HUREN! Jawel ook jij kan in Finland genieten van de SaunaLautta. Wij zeggen DOEN, huren die boot en de vakantie van je leven beleven. Want zeg nu zelf, ken jij zo 1,2,3 een coolere en vrolijkere boot dan deze??!?!?!?!? Wij ook niet. Dus..... Op naar Finland.

 

Meer info over de SaunaLautta en de contactgegevens waar je heen kunt bellen vind je op de eigen Facebookpagina, check: https://www.facebook.com/pages/Saunalautta en op http://jyriheikkinen.kuvat.fi/kuvat/Saunalautta/ 

 

Voor nu: HOERA voor de Finnen, want wie zo'n boot bedenkt verdient alle LOF!

 

 

 

 

foto's met dank aan Jyri Heikkinen van Valukuvaus Photography.

 

PS: wij troffen deze Saunaboot aan dankzij een Tweet van Monica de Vast van Marina Yachting.