Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Watersport: in de media deze week!
Watersport: in de media deze week!

Watersport: in de media deze week!

Vrijdag 6 februari 2015

Het is tegenwoordig heel trendy om je af te vragen wat de media schrijft over je eigen vakgebied. Ons vakgebied (als we dat zo mogen noemen) is watersport en alles wat daarbij hoort. Wij van Happy Sailor Magazine vragen ons nu dus übertrendy af wat er de afgelopen week allemaal geschreven en gepubliceerd is over de watersport.

 

Juist ja, onzin en nog meer onzin!

 

We beginnen met nieuws van de Hiswa. Onze branche organisatie pakt GROOT uit met het bericht dat de verkoop van zeiljachten in de lift zit en dat haar aangesloten jachtmakelaars maarliefst 12% meer omzet hebben gehaald in 2014 t.o.v. 2013. Hoera roep je dan al snel. MIS! Het bericht van de Hiswa is eigenlijk gewoon een onzin item. Wanneer we verder lezen zien we dat feitelijk is gebleken dat de omzetstijging wordt bepaald door het hogere segment. Er zijn minder boten verkocht, maar wel wat duurdere. Voor de motorbootbranche zijn de cijfers somberder, lees realistischer. Ook hier worden duurdere schepen vaker verkocht, alleen compenseert dit niet de afname in omzet door de gedaalde verkoop van voordelige schepen. Al met al slecht nieuws. De hoera stemming is ongegrond. Minder mensen kopen minder boten en de media roepen HOERA! Zo'n beetje 75% van de watersportbranche moet het juist niet hebben qua bestaansrecht van het topsegment dus waarom iedereen hier nu blij mee is....... 

 

Dan die bootfietser. Natuurlijk is het hartstikke dapper en knap wat deze man probeert. Voor wie het gemist heeft: er is een meneer op een veredelde waterfiets bezig de Oceaan over te steken. Het ene moment is hij vermist, dan weer is hij terecht met pech om vervolgens omringd te worden door waterfiets etende haaien. Respect voor zijn poging, absoluut, maar om hier nou zoveel tam tam over te maken. Gaan we straks allemaal aan ieder zot plan de Oceaan over te steken heel veel aandacht besteden? Stel Pietje besluit in een wasmachinedoos naar Nova Zembla te peddelen... of Karin besluit op een dag haar keukentafel van een zeil te voorzien om een rondje Noordzee te doen.... Hartstikke geestig om even een item aan te wagen maar laat het daar dan ook bij. Hoe goed bedoeld ook, sommige dingen moet je niet willen.

 

Tot slot de HYPE in de watersportmedia van dit moment: Rolene Strauss. Wie? Rolene Strauss, de Miss World uit Zuid Afrika. Deze Rolene is in de mast geklomen van de Volvo Ocean Race boot van DongFeng Racing Team. Dat is het? Ja dat is het. Waarom daar nu zoveel over te doen is?!??!??! Natuurlijk helpt het niet dat wij er nu ook weer over schrijven..... maar ja, we willen je dit bijzonder heugelijke 'nieuws' niet onthouden. Ze klom dus in de mast en maakte een selfie. Best hoog hoor zo'n mast. DongFeng was er blij mee en heel wat nationale en internationale media plaatsten de foto's (zie de foto's bij dit item). Heeft deze mastklim enige nieuwswaarde? NOPE! Het gaat alleen maar om het plaatje, het kunnen zeggen dat je Miss World in je mast hebt....... Oké dat laatste is an sich wel een bijzondere quote maar toch......

 

Deze week was er dus weinig zinnigs te melden, meer onzin eigenlijk. Onzin en nog meer Onzin. Wat hadden wijzelf? Happy Sailor schreef over een oude reddingsboot en een site waar je je boot gratis op kunt verkopen..... Ook wij verbeteren de wereld niet echt met onze items, true maar..... juichen om het feit dat er minder boten verkocht zijn en een Miss in een mast?!?!?!? Mwah, moet branchebreed toch beter kunnen. 

 

Om de TV media te quoten: 'hoe is de situatie daar?', 'nou we zitten op kantoor en typen een stukkie', nix aan de hand.... doorlopen mensen. We hopen op de volgende etappe van de Volvo Ocean Race, misschien kan een van de overgebleven boten een rif raken of nog beter: gekaapt worden door piraten..... hebben we weer wat om over te schrijven.

 

 

 

 

foto's met dank aan Rolene Strauss. Meer over Rolene op www.rolenestrauss.com