Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Begin je eigen Jachthaven!

Begin je eigen Jachthaven!

Maandag 23 februari 2015

Je eigen jachthaven beginnen, dat is een droom voor wellicht een flink aantal van ons. Helemaal vanaf niets opbouwen anno 2015 is bijna onmogelijk, tenzij je multimiljonair bent..... Maar als multimiljonair zoek je het vast niet om in je eigen jachthaven de toiletten en zo schoon te houden. 's Ochtends vroeg op om het passanten liggeld te innen, 's avonds nog laat bezig het terrein op orde te houden...... om vervolgens urenlang met een gemeente te onderhandelen of je alsjeblieft een nieuw havengebouw mag neerzetten. Je eigen jachthaven is eerder een roeping dan een droom. Maar goed, voor hen wie dit de roeping van zijn/haar leven is hebben we wellicht een uitgelezen kans voor je!

 

Je eigen jachthaven bezitten kan in Jirnsum!

 

De aanleiding voor dit bericht is overigens een trieste. De exploitant van de jachthaven alsmede een scheepsverhuur bedrijf heeft het gevecht tegen de schuldeisers verloren en is failliet verklaard. Jaren van enthousiasme, gedrevenheid en keihard werken mochten de dappere ondernemer helaas niet baten. De jachthaven, de inventaris, het wagenpark, en de verhuurvloot wordt per opbod door Troostwijk Veilingen ten behoeve van de boedel verkocht. 

 

Hartstikke sneu natuurlijk maar ja, hier ligt dus wel jouw kans. Voor deze haven hoef je vooralsnog geen miljonair te zijn. Het hoogste bod is € 100.000,- (op dit moment, de tijd: 11.15 uur, 23 feb. 2015). Dus heb jij nog ergens een tonnetje of wat liggen en voel je de roeping om een eigen jachthaven te bezitten, benut dan deze unieke mogelijkheid. Gelukkig komen er niet zo heel vaak complete havens met verhuurvloten in de verkoop, sla vooral je slag, zouden wij zeggen.

 

Als een goed Nederlands koopman betaamd ga je natuurlijk eerst even kijken. Dat kan morgen, 24 feb. en op 7 maart. Wel eerst even bellen met Troostwijk Veilingen. Wij hebben van insiders begrepen dat het sowieso mogelijk is onderhands nu al een bod uit te brengen, zo voorkom je dat een of andere nitwit zonder geld tijdens de veiling, puur voor de fun, een beetje tegen jou gaat zitten opbieden. Geloof ons; er zijn mensen die dat leuk vinden, zelf kunnen ze niks, hebben ze niks maar struinen ze toch tal van veilingen af voor de gratis koffie en om anderen het bieden onmogelijk te maken. Zo van 'ik niet, maar jij dan ook niet.... lekker puh...'.  Onderhands bieden dus!

 

Bieden en info over de haven:

https://www.troostwijkauctions.com/nl/industriewei-21-jirnsum/01-20286/?s=20286

 

Bieden en info over de inboedel:

https://www.troostwijkauctions.com/nl/triviant-beheer-bv/01-20260/?s=triviant

 

Bieden en info over de (erg fraaie) verhuurvloot:

https://www.troostwijkauctions.com/nl/motoryachts/01-19274/?s=19274

 

Wij hebben begrepen dat dit faillissement o.a. FNMA Charters behelst. Een slimmerik checkt hun website voor heel veel meer info over de schepen enzo: http://www.fnma-charters.nl/ Tot slot wensen wij de voormalige ondernemers heel veel sterkte toe...... en datzelfde direct dan ook weer voor de nieuwe ondernemer want het is keihard werken hoor als havenmeester in je eigen jachthaven. Oh ja, info over Troostwijk staat hier: https://www.troostwijkauctions.com/nl/

 

 

 

 

foto met dank aan Troostwijk Veilingen