Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Help Sailability helpen!

Help Sailability helpen!

Vrijdag 20 maart 2015

Het vaarseizoen 2015 staat voor de deur. De hele week was het prachtig weer en op de jachthavens worden de eerste boten alweer het water in getakeld. Alle watersporters verheugen zich op de eerste vaartocht. Lekker aan boord, zonnetje op je kop en varen geblazen. Heerlijk toch?! Maar........... stel je nou eens voor: je kunt niet meer gaan varen omdat je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad en blijvend gehandicapt bent geraakt.... zou best kunnen toch?! Hoe kijk jij dan naar een beginnend vaarseizoen? Denk daar maar eens rustig over na en lees dan vooral even verder.

 

Stichting Sailability laat mensen met een handicap ook genieten van het zeilen!

 

Tja.... niet echt een leuke gedachte zo aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. En toch moeten we er even bij stil staan. Voor ons Happy Sailors is het zo vanzelfsprekend om te gaan varen. Voor iemand met een handicap is varen helaas schier onbereikbaar. Wellicht zijn er mogelijkheden om te gaan varen op een grote rondvaartboot zoals de Zonnebloem die in de vaart heeft, maar zelfstandig varen en dan met name zeilen, dat zit er niet in......... of toch wel?

 

Jawel dus! In Nederland is er Stichting Sailability die als doel heeft om mensen met wat voor beperking dan ook in staat te stellen ook eens te gaan zeilen. Het is niet direct een voor de hand liggende bezigheid, immers bij het zeilen komen nogal wat zaken kijken als de techniek van het zeilen zelf, het aan en van boord stappen op vaak wiebelige bootjes en ga zo maar door. En toch is het prachtig dat het kan! Stichting Sailability gaat samen met mensen met een beperking lekker het water op. Ze laten de deelnemers de wind, het water en de vrijheid ervaren. Hoe mooi is het om voor één dag je beperking even te kunnen vergeten wanneer je op het water bent. Je kunt meedoen met de mensen op het water die geen beperking hebben. Je voelt je voor één dag gewoon gewoon, zoals het hoort. 

 

Zo'n Stichting.... die wil je toch helpen anderen te helpen?!?! Juist jij en ik als watersporters weten hoe belangrijk ons bootje is en hoe Happy we zijn op het water. Kom daarom in actie. Pak je bankpas en indentifier (of desnoods je mobiele telefoon als je heel modern bent) en maak wat geld over naar Stichting Sailability. Help die gasten Helpen!

 

Wist jij dat Stichting Sailability in Nederland al samen met 12 watersportverenigingen zeildagen voor mensen met een beperking aanbiedt?! En dat aantal is groeiende! Op elk van de 12 locaties worden er per jaar minstens 10 open zeildagen georganiseerd. Onder vakkundige begeleiding wordt er dan een hele dag gezeild. Voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring. Een prachtig initiatief dat onze steun verdient........ Doe maar even, je zit nu toch achter de computer, laptop, tablet of smartphone. Knal naar de site van Stichting Sailability en help helpen.

 

Meer info over de Stichting en haar werk en hpe je donateur kunt worden vind je op www.sailability.nl

 

Namens alle Happy Sailors op een van de Sailability zeildagen alvast bedankt!

 

  

 

foto met dank aan Stichting Sailability