Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
MEER boten VERKOCHT!

MEER boten VERKOCHT!

Vrijdag 27 maart 2015

Goed nieuws voor iedereen die de watersportbranche een warm hart toedraagt: er zijn de eerste maanden van 2015 weer MEER boten VERKOCHT! De trend was al zichtbaar op Boot Holland te Leeuwarden en zette zich gelukkig ook door op de HISWA die afgelopen maand in Amsterdam werd gehouden. Goed nieuws dus..... ja toch?!

 

MEER verkochte boten is GOED!

 

De berichten vanaf de beursvloeren van Boot Holland en de HISWA waren positief, er was meer interesse in nieuwe boten, accessoires en er werden zowaar weer echte orders genoteerd voor van alles en nog wat. Nu maakt 1 zwaluw nog geen zomer... in dit geval 2 zwaluwen aangezien de positieve geluiden van beide beurzen afkwamen maar toch.... Zomaar roepen dat het beter gaat kennen we vanuit de politiek: 'het gaat beter maar we moeten wel eerst nog even met z'n allen de buikriem aanhalen, eerst het zuur dan het zoet'.... en bla bla bla bla bla.... en bla! Dus klakkeloos er van uitgaan dat het goed gaat is voor ons niet aan de orde. Wij willen het zeker weten. Gaat het daadwerkelijk beter?

 

JA..... het gaat echt beter met de bootverkoop in Nederland!

 

Happy Sailor Magazine heeft de afgelopen 2 weken een aantal bootmakelaars, bootbezitters, jachthavens en aspirant bootbezitters gevraagd naar hun bevindingen, daadwerkelijke cijfers en verwachtingen. Hieronder in het kort het algemene beeld.... waar wij overigens best wel een beetje vrolijk van worden. Jullie hopelijk ook!

 

Bootmakelaars:

- 75% heeft meer boten verkocht de eerste 3 maanden van 2015 t.o.v. 2014

- 50% van de verkochte schepen zitten in het hogere segment (€ 75.000,- en meer)

- 35% van de verkochte schepen zitten in het lage segment (€ 5.000,- en minder)

- 90% verwacht in 2015 MEER schepen te zullen verkopen 

- 30% van de verkochte schepen zijn verkocht aan kopers in het buitenland

 

Bootbezitters:

- 80% gaat dit jaar meer uitgeven aan de boot dan in 2014

- 35% verwacht dit jaar een ander schip aan te schaffen

- 15% denkt dit jaar de boot te willen verkopen en te stoppen met de watersport (hoofdreden: leeftijd)

 

Jachthavens:

- 50% heeft meer aanvragen voor ligplekken t.o.v. 2014

- 30% denkt in 2015 weer wat investeringen te gaan doen in de haven

- 75% verwacht dat 2015 commercieel beter zal zijn dan 2014

- 60% ziet een toename in het aantal grotere schepen in de haven en een afname van kleinere boten

 

Het ziet er dus heel behoorlijk uit voor de watersportbranche als we de cijfertjes mogen geloven. Wat wel opvalt is dat het aantal verkochte boten naar het buitenland flink is en dat de groei van het aantal verkochte schepen vooral in het duurdere segment zit...... maar toch: MEER is MEER! Nu zal een onderzoekje uitgevoerd door Happy Sailor echt niet zaligmakend wezen, zeker niet. Wat we wel constateren is dat deze cijfers de trend die de HISWA eerder al heeft gesignaleerd gelukkig kan bevestigen. Gewoon simpelweg GOED NIEUWS voor de watersportbranche, ce ca!

 

We gaan er met z'n allen een mooi watersportjaar van maken, we hebben er zin in!

 

 

 

De cijfers komen voort uit een door Happy Sailor Magazine zelf uitgevoerd onderzoek. Dit onderzoek heeft de afgelopen 2 weken telefonisch plaatsgevonden middels een steekproef onder de hierboven gedefinïeerde doelgroepen. Happy Sailor pretendeert niet middels dit onderzoek de complete watersportbranche in kaart te hebben gebracht. Dit onderzoek is in eigen beheer uitgevoerd. Alle percentages zijn naar hele decimalen naar boven afgerond op eenheden van 5.

 

 

 

foto Happy Sailor Magazine mag gedeeld onder bronvermelding