Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Juist ja.... boot of auto of....?
Juist ja.... boot of auto of....?
Juist ja.... boot of auto of....?
Juist ja.... boot of auto of....?
Juist ja.... boot of auto of....?
Juist ja.... boot of auto of....?
Juist ja.... boot of auto of....?
Juist ja.... boot of auto of....?

Juist ja.... boot of auto of....?

Dinsdag 4 augustus 2015

Soms kom je op het internet iets tegen waarvan je denkt 'WTF' ('what the fuck' voor de wat oudere lezers onder ons). Dit WTF momentje hadden wij vandaag te pakken toen we de MSV Explorer voorbij zagen komen. Tja.... wat moet je hier nu weer over zeggen en schrijven?!?! Wat is het en waarom maakt men het en nog vreemder: waarom koopt men dit?

 

De MSV Explorer is van alles een beetje en daardoor eigenlijk niets!

 

De MSV Explorer dus. Hij wordt gemaakt in Amerika (das een verrassing) en heeft bij de introductie in 2011 zowaar een prijs gewonnen. De naam van de gewonnen award is al net zo belachelijk als deze boot, in 2011 won deze creatie de: Seawork International Commercial Boat Show Innovation Showcase Award for Diving & Underwater Technology..... Als je deze award afkort krijg je het magistrale: SICBSISAFDUT. 'Van harte gefeliciteerd, u heeft de SICBSISAFDUT beker gewonnen'...... Jahaa, daar kun je op een netwerkborrel mee aankomen, althans in Amerika natuurlijk wel.

 

Maar wat is het? Wel het is eigenlijk simpeler dan gedacht. Voor onderwater onderzoek is het handig een onderzeeboot te hebben. Alleen zo'n onderzeeboot zit nogal ingewikkeld in elkaar. Allemaal veel te ingewikkeld voor de gemiddelde Amerikaan. Dus daar moest iets anders op bedacht worden. We willen onderwater onderzoek doen maar geen duikboot bouwen. Dan maken we een rupsvoertuig dat gewoon kopje onder gaat. 'Briljant', moeten ze gedacht hebben. Tot een slimmerik opmerkte dat op een oever rijden nog wel gaat maar onder water..... daar komt zo'n rupsvoertuig vast te zitten. Hoe ze uiteindelijk op de MSV Explorer zijn gekomen weet niemand, waarschijnlijk veel 'Johny Walker en zijn buddy Jack Daniëls' op bezoek gehad, feit is dat hij bestaat en dat je hem kunt kopen.

 

Het rare is: hij wordt nog verkocht ook. Geen gek zo gek of een grotere gek koopt het gekke idee van de eerste gek!

 

En zo is het. Wij vonden deze MSV Explorer zo bizar dat we hem graag even met je delen. Heb jij ooit een vreemdere boot gezien?! Op deze site zijn al aardig wat maffe creaties de revue gepasseerd maar deze. Anyway: wil je er meer over weten of er puur voor de fun eentje kopen, check: www.msvexplorer.com/index.php Op zich wel lachen, zo aan de boothelling verschijnen om dan gewoon doodleuk door te rijden........ succes en veel YouTube filmpjes verzekerd.

 

 

 

foto's met dank aan MSV Explorer Ltd.... en sorry wanneer we jullie beledigd hebben, we bedoelen het niet zo.....