Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De Ecolution is weer thuis!

De Ecolution is weer thuis!

Dinsdag 4 augustus 2015

We zijn wat laat met deze publicatie aangezien afgelopen vrijdag de Ecolution, je weet wel die milieuboot van wijlen Wubbo Ockels, al in Lauwersoog is aangekomen..... maar ja beter laat dan nooit, wij waren zeilen (is ook belangrijk). Anyway: de Ecolution is dus vrijdag onder grote belangstelling binnengelopen in de haven van Lauwersoog.

 

Een prachtboot met tal van vernieuwende technieken, dat is de Ecolution!

 

Het is de bedoeling dat de Ecolution vanuit lauwersoog tal van vaartochten gaat ondernemen om zo o.a. het duurzaamheidsdenken te bevorderen. De Stichting die haar naar Nederland haalde, Stichting Wad Duurzaam, wil samen met bedrijven, instellingen en jou en mij nieuwe ideeën ontwikkelen teneinde een zo duurzaam mogelijke samenleving te scheppen. Het gedachtengoed van Wubbo Ockels (voor de totale leeghoofden onder ons, dat was Neerlands beroemdste ruimtevaarder die helaas veel te vroeg overleden is) staat centraal bij de duurzaamheidsprojecten die de Stichting wil ondersteunen. De Ecolution vormt het vlaggeschip van alles dat duurzaam en goed voor het milieu is.

 

Overigens mag best gezegd worden de mensen bij Stichting Wad Duurzaam een prestatie van niveau hebben geleverd door de Ecolution naar hun Lauwersoog te halen. Dit schip staat echt ergens voor en was daardoor ook niet gratis.

 

Vanuit Lauwersoog kun je haar boeken voor teambuilding, rondvaarten en wat al niet meer. Hoe cool is dat? Stel je hebt een bedrijf in zonnepanelen of een trendy adviesbureau. Dan ga je toch niet bowlen of heel milieuvervuilend paintballen?!?!? Nope: dan ga je een supergaaf event organiseren met de Ecolution als boegbeeld...... Geinig, een boot als boegbeeld, die metafoor krijg je van Happy Sailor Magazine gewoon cadeau (hebben we geen marketeer voor nodig).

 

Heb je interesse haar te bekijken? Kom dan naar Sail Amsterdam of ga naar de website van Stichting Wad Duurzaam op: www.wadduurzaam.nl en stuur een mail met je idee of wens naar de mensen aldaar. Het is voor de goede zaak.

 

 

 

foto met dank aan Stichting Wad Duurzaam