Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Geef asielzoekers een BOOT!

Geef asielzoekers een BOOT!

Woensdag 16 september 2015

Goed.... de media staan er bol van: asielzoekers. Schier oneindigende stromen mensen die huis en haard verlaten voor een beter leven hier bij ons in Europa. De meeste asielzoekers komen over het water aan in Griekenland en Italië. Ze hebben niets anders bij zich dan hun smartphone en wat kleren..... Op de vlucht voor die belachelijke clowns van IS of stiekem op zoek naar een betere toekomst dan in het achterlijke Midden Oosten waar ze vandaan komen..... En zeg nou zelf: bij die mafkezen daar wil jij toch ook niet wonen? De hele dag van die haatbaarden die lopen te razen en te tieren wat hun Allah allemaal wel en allemaal niet hebben wil. Nope: alle asielzoekers hebben groot gelijk dat ze daar weg willen.

 

Geef alle asielzoekers een BOOT, echt dat is DE oplossing!

 

Groot gelijk hebben is nog geen groot gelijk krijgen. Iedere Nederlander en Europeaan heeft een mening (ja zelfs de auteur van dit stukje) en vindt dat zijn/haar mening oh zo belangrijk is. Meningen boven de realiteit van een gevlucht iemand. Kijk, jij en ik zitten lekker achter onze laptop/tablet/pc/smartphone een beetje te brallen over van alles en nog wat. Niemand die ons hoofd er af wil snijden, niemand die een bom in onze voortuin gooit, geen haatbaard die zegt hoe wij ons moeten kleden en wat we vooral wel en niet mogen eten.... Het enige dat wij hier hebben is de fiscus (bijna net zo erg als IS.... dat dan weer wel) die van tijd tot tijd ons even financieel leegrooft om er vervolgens Europese frutsels en nitwits van te kunnen betalen... Maar dat terzijde, aan het eind van de dag zit ons hoofd nog op de romp.

 

Die vluchtelingen moeten we helpen. Niemand verlaat huis en haard omdat ze het zo goed hebben daar, toch?!

 

Maar ja, we hebben nu al woningnood, geen geld en problemen met de hier al aanwezige medelanders. Nog meer niet aangepaste 'nieuwe buren' is natuurlijk niet wenselijk. Dus we moeten zorgen dat de nieuwe 'nieuwe buren' wel happy zijn in ons landje. Hoe maken we die mensen nou happy? Niet met een doorzonwoning in een of andere tokkiebuurt, niet met een sociaal werker die met zijn ongewassen geitenwollensokken zijn falende integratiebeleid nog een keertje uitlegt. Ook niet met alleen maar een uitkering, van gratis geld wordt niemand beter. Nope. De oplossing is veel simpeler.

 

Iedere asielzoeker een eigen (zwerf of wees)boot!

 

Ja Ja, Nederland komt om in de verlaten bootjes. Heel veel van die krengen zijn helemaal af maar er zitten ook zeker nog duizenden goed te gebruiken kajuitbootjes bij. Hoe gaaf is het om die te verdelen onder de nieuwe 'nieuwe buren'...... Ieder asielzoeker een eigen boot (hebben ze ervaring mee aangezien het gros met een boot hier is gekomen....). Het verschil met hun eerste vaartocht is dat het bootje dat ze nu krijgen niet zinkt, niet omslaat en dat ze er niet af gegooid dreigen te worden door de mede opvarenden zodra het een beetje begint te waaien.

 

Stel je eens voor: een vluchteling krijgt met zijn gezin een afgedankt Waarschip 725. Een prachtschip waar wij Nederlanders 10 jaar geleden met ons hele gezin complete zomers op bivakkeerden. Ruimte zat. Wat gebeurt er? Die vluchteling, laten we hem Bob noemen (anders is het zo onpersoonlijk), gaat direct aan de slag zijn bootje op te knappen. Bob is straks trots op zijn bezit. Hij gaat met zijn gezin niet de hele dag in een hal op een stretcher zitten wachten op zijn uitkering, nope Bob gaat het land verkennen. Hij leert zeilen, hij leert andere bootjesmensen kennen, hij praat, hij lacht, hij geniet. Bob is happy. En wat doen happy mensen? Die maken plannen, die ontwikkelen zich, die willen verder. Die verrijken een samenleving, die zorgen voor diversiteit en culturele verbreding. Prachtig toch?!

 

Bob wil misschien wel een grotere boot, Bob wil misschien wel andere mensen helpen hun boot ook op te knappen. Bob is blij en straalt dat ook uit. Let wel: een blije Bob zal nooit met een door IS gesponsorde bomzwembroek een aanslag plegen op het Binnenhof (al nodigen wij hem natuurlijk van harte uit dat wel te doen). Een blije Bob heeft niet veel geld nodig, het bootje is immers gratis. Een blije Bob voegt wat toe aan onze samenleving. Hij gaat zelf producten bedenken die zijn boot beter te maken, om deze even later ook aan jou en mij aan te bieden. Hoe meer Bob's op boten hoe beter.

 

Lelijke afgedankte industrieterreinen waar niemand wil zitten graven we af en laten we vol lopen. Een paar steigers erin, toiletgebouw met wat douches erbij, wellicht een klein winkeltje en hop daar komt Bob met zijn boot. Hij begint een drijvende winkel op een bootje dat hij goedkoop ergens op de kop heeft getikt. Bob wordt alsmaar blijer en blijer. En daarmee wij ook. Nog meer aanmeerplekken voor ons watersporters, eindelijk ook eens wat anders te eten langs de waterkant.... we verheugen ons nu al op een Syrische stoofschotel met lam en een lekkere kruidensaus.

 

En.......... het kost de samenleving NIX! Sterker nog, het levert geld op. Immers al die spook en weesbootjes moeten op kosten van de samenleving gesloopt worden, geschatte kosten vele miljoenen op jaarbasis. HA! Die besparen we. Ook besparen we op die betweterige COA Fritsjes en Marjoleinen die met hun hulpzucht het liefst de Arena, Kuip en Gelredome volstoppen met stretchers en vooral veel zielige mensjes, zodat zij zichzelf verheven voelen en kunnen rondbazuinen hoe goed werk ze doen..... Nope: Frits en Marjolein kunnen naar huis. Onze Bob's gaan lekker allemaal het water op. Zat schippers in Nederland die Bob met liefde even wegwijs maakt, incluis ondergetekende.

 

Hoe gaaf moet dat zijn om straks hele drijvende gemeenschappen te zien. Allemaal blije varensgasten die happy zijn met hun bootje. Net zo happy als jij en ik dat zijn. Dat gunnen we onszelf en dat gunnen we Bob vanzelfsprekend ook.

 

Vluchtelingenprobleem? Alleen in het hoofd van mensen zonder boot!

 

 

 

Door:

 

 

André Miedema

Uitgever Happy Sailor Magazine