Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!
Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!

Een Trawler maar dan anders: de Minitrawler!

Woensdag 8 mei 2013

We hebben ze allemaal al wel eens in de een van de vissershavens zien liggen, de stoere superzeewaardige Trawlers waarmee vissers de Noordzee trotseren om zo hun dagelijks brood te verdienen. Prachtige schepen qua lijn met onovertroffen vaareigenschappen tijdens zware zeegang. Zo'n schip bezitten willen velen van ons waarschijnlijk wel maar.............. die krengen zijn meestal een metertje of 20 lang, kosten tonnen zo niet miljoenen en..... passen niet in een standaardbox in de jachthaven.

 

Was er maar een Trawler klein genoeg om....!

 

Nou hiep hiep hoera, die is er! Ook jij kunt schipper worden op een heuse Trawler. Jachthaven Heeresloot uit Haskerdijken levert sinds een jaartje of wat de Minitrawler. Een echte Trawler maar dan net even wat handzamer. Past in een gemiddelde jachthavenbox en kost geen tonnen. Voor € 79.800,- incl. BTW kun jij al de trotse eigenaar wezen.

 

Wat koop je voor dat geld?

 

Een compleet uitgerust schip met veel binnen en buitenruimte. De Minitrawler heeft een standaarduitrusting die niets te wensen over laat. Wat te denken van o.a.: toilet, boegschroef, koelkast, kookplaat, spoelbakken, kussens, verlichting etc. etc. De accessoirelijst is bijkans langer dan het schip zelf waarmee je veel boot krijgt voor je geld. Sowieso wordt er een prima motor gemonteerd, een Yanmar Diesel 3 cilinder met 39 PK. Meer dan voldoende power voor deze 8,40 lange boot. Wat opvalt aan het design is de slimme indeling van de beschikbare ruimte. Kijk een boot van nog geen 9 meter is nu eenmaal beperkt in zijn leefruimte maar daar merk je op de Minitrawler weinig van. De boot oogt van binnen ruim en is lekker licht door de grote ramen. Prima boot voor een weekje varen over de Nederlandse wateren.

 

Door de rompvorm is de Minitrawler prima zeewaardig al zouden wij dan wel een wat zwaardere motor monteren. Hoe cool is het om met je eigen Minitrawler via de Noordzee helemaal richting Denemarken te cruisen om aldaar te genieten van de prachtige Oostzee met al haar levendige havenplaatsjes. Wij zijn om! Verder is ze prima te gebruiken als visboot, net als haar grote broers en zussen in de visserij. Door de enorme grote kuip met veel leefruimte kun je easy met 4 volwassen kerels en DRANK supergoed hengelen. Mocht het noodweer worden dan verplaats jij je met je vismaatjes lekker richting stuurhut alwaar je prima kunt bivakeren op de dinette.... drankjes natuurlijk erbij en flink ouwehoeren. Prima boot daarvoor.

 

Voor nog geen 80 mille koop je dus een prima stoer schip dat qua afwerkingsniveau een hogere prijs doet vermoeden. Voor dit geld zijn er overigens aardig wat andere coole jachten te koop maar..... die hebben niet de look and feel van een echte Trawler. De Minitrawler 8,40 (want zo heet ze voluit) is een robuuste boot voor de watersporter die net even wat anders wil en niet gaat voor eenheidsworst. Prima boot eigenlijk.

 

Op de foto's 1 t.m. 3 zie je de mooie lijn van het schip.

Foto's 3 t.m. 6 tonen de prima binnenruimte met o.a. koelkast en kookplaat.

Foto 7 showt het onderwaterschip.

En tot slot: foto 8 laat duidelijk de grote leefkuip zien.

 

Meer weten over de Minitrawler? Check www.minitrawler.nl voor alle specificaties en meer.

 

 

 

foto's met dank aan Jachthaven Heeresloot