Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Omdat HELDEN niet altijd OUD zijn!
Omdat HELDEN niet altijd OUD zijn!

Omdat HELDEN niet altijd OUD zijn!

Dinsdag 21 mei 2013

Je hebt helden in alle soorten en maten. De een redt een poes uit een brandend huis, de ander springt in de baan van een kogel om bijvoorbeeld zijn/haar President of Lady GaGa te redden. Helden: ze hebben iets mythisch. Vaak zijn ze oud en getooid met op z'n minst een stoere stoppelbaard.... Echter niet alle helden zijn oud of ongeschoren!

 

Laura Dekker: Nederlandse Held(in)!

 

We kennen allemaal het verhaal van Laura Dekker wel. In 2010 wilde ze haar droom verwezenlijken als jongste zeiler ooit solo de wereld rond te zeilen. Maar ja.... dromen in Nederland mag, maar dan alleen als er BTW over betaald kan worden. Jeugdzorg bemoeide zich ermee en dan gaat het natuurlijk fout..... Gelukkig voor Laura heeft ze een vader die haar tot het eind gesteund heeft in haar strijd tegen de infantiele organisaties die in Nederland over haar dachten te kunnen beslissen. Een mediahype was het gevolg en bijna ging het nog mis voor Laura....bijna: maar niet helemaal! Ze mocht vertrekken van de rechter voor haar epische soloreis rond de wereld. Knap toch als 16 jarige het systeem verslaan!!!!

 

Het werd een reis om NOOIT te vergeten. Diverse tegenslagen en wat al niet meer vielen Laura Dekker ten deel. Opgeven, dat nooit was en is het devies van Laura. Op haar zeilboot de 'Guppy' legde ze tijdens haar wereldreis maarliefst 27.000 mijl af.... Je zou denken dat je dan eventjes wat anders wilt maar nee...... De 'Guppy' werd vrij snel weer losgegooid voor nog een tamelijk forse tocht van Sint Maarten naar Nieuw Zeeland: toch een slordige 9.000 mijl erbij. Nooit eerder heeft zo'n jong persoon in 1,5 jaar tijd 36.000 mijl afgelegd. Omdat Laura in Nieuw Zeeland geboren is en tamelijk klaar was met de Nederlandse overheid heeft ze besloten een nieuw leven op te bouwen in Nieuw Zeeland, jammer voor ons, leuk voor de mensen aan de andere kant van de wereld (hebben die ook eens wat).

 

Laura Dekker is een echte Nederlandse ZEEHELD, net als Henk de Velde bijvoorbeeld. Mensen die een droom hebben en dan vervolgens letterlijk de trossen los gooien. Heerlijk toch?! Moet je maar kunnen. Anyway: bij een avontuur hoort een mooi boek en dat heeft Laura Dekker geschreven getiteld: 'Een Meisje, Een Droom". Het is alweer haar tweede boek, de eerste ging over het gedoe met de overheid enzo.... Nee dan is dit tweede boek MEER de moeite waard. Kopen zouden we zeggen, lekker leesvoer voor in de kuip.... naast Happy Sailor Magazine natuurlijk!

 

'Een Meisje, Een Droom' is te koop in de betere boekhandel. Meer over Laura's leven en reis vind je op haar eigen website die boordevol filmpjes, foto's en wat al niet meer staat. Check www.lauradekker.nl

 

 

 

foto's met dank aan Laura Dekker