Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
In je BLOOTJE op je BOOTJE!

In je BLOOTJE op je BOOTJE!

Donderdag 27 juni 2013

And now something completely different! Wist jij dat steeds meer watersporters er voor kiezen om in hun BLOOTJE op hun BOOTJE te gaan zitten? Het is inmiddels een trend waar ook veel reisorganisaties en charteraars op inspringen middels georganiseerde reizen en vaartochten speciaal voor hem en haar die op de boot de kleding overboord willen kieperen.

 

In je BLOOTJE op je BOOTJE!

 

Nudisme is sinds de jaren zeventig gestaag in opkomst. Het begon destijds met wat triestige campings waar je in je blote kont moest basketballen en tennissen, wat een lol. Wanneer het koud werd deed men alleen een shirt aan, de bips bleef bloot. Dit soort dwangmatige naaktloperij behoort inmiddels tot het verleden. Naakt recreatie is booming. Logisch ook wel. Waarom zou je niet rustig liggend op een badlaken lekker bloot aan zee vertoeven? Niks mis mee eigenlijk..... al adviseren we respect te hebben voor ouders met kleine kinderen die ook op het strand zijn...... Een kindje van 5 hoeft natuurlijk niet direct op jouw ..... te kijken (of zoiets). Het is overigens voor zeilers die om de wereld heen varen al lang geen taboe meer, die douchen vaak zat lekker buiten aan dek. Oké alleen op de Oceaan heb je wel de nodige privacy maar toch.

 

De nieuwste trend in nudisme is bloot op de boot. In zonnige gebieden als de Middelandse Zee of de Carribean kun je met tal van charter schepen dagjes mee of hele vakanties boeken. Je zit dan met gelijkgestemden op een boot en doet alles dat een geklede watersporter ook doet..... Behalve dan vooroverbukken ten overstaan van een heel gezelschap.... Raden we toch af. Ook in Nederland zijn er bedrijven die dergelijke vaartochten en vakanties aanbieden. Waarom ook niet, ook hier hebben we geregeld prachtige dagen met hoge temperaturen en veel zon. Je kunt zelfs een droogvaltocht boeken op het Wad. Ook een prachtige reis is die langs de Noorse Fjorden, kan alleen in hartje zomer.... je moet er maar niet aan denken per ongeluk bij min 12 zo'n tocht te maken...... Vooral de heren dienen dat tal van excuses te verzinnen (know what we mean.....). Anyway: de mogelijkheden worden groter en groter en de schepen steeds luxer. Er is inmiddels echt HEEL VEEL mogelijk.

 

Eens een keer de vrijheid van het bloot varen ervaren? Boeken kan o.a. bij onderstaande organisaties:

 

In Nederland bij: www.catzeiltochten.nl

Internationale verzameling diverse vakanties: www.naturist-holiday-guide.com

Vaargebied de Caribbean: www.baresaling.com

Op de Middelandse Zee: www.sunsailing.eu

En nog eentje: www.worldrover.net

 

Nou.... een fijne vakantie dan maar alvast! Have FUN!

 

 

 

 

foto met dank aan Gabrielle Wee (via Tumblr)