Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De Belgen zijn BLIJ!
De Belgen zijn BLIJ!
De Belgen zijn BLIJ!
De Belgen zijn BLIJ!
De Belgen zijn BLIJ!

De Belgen zijn BLIJ!

Vrijdag 21 februari 2014

Hoera voor België.... althans volgens de Belgen zelf dan. Want de Belgen zijn blij, heel erg blij. Waarom vraag jij je met ons dan natuurlijk af? Welnu de Belgian Boat Show in Gent heeft meer bezoekers getrokken dan verwacht. Er zijn ongeveer 36.500 bezoekers geweest om aldaar een blik te werpen op de aanwezige boten..... Even voor de Belgen onder ons: een 'blik werpen' is een Nederlandse uitdrukking, dus de boten en exposanten werden niet letterlijk met 36.500 blikken bekogeld....

 

Belgen zijn HEERLIJKE mensen!

 

Eigenlijk best wel goed nieuws dat de Belgian Boat Show beter bezocht werd. Niet dat dit een toonaangevende beurs als de Hiswa Amsterdam Boat Show is maar gewoon omdat het ogenschijnlijk ook bij de Belgen economisch wat beter gaat. Wij gunnen de Belgen wat geluk! Belgen zijn heerlijke mensen. Ze zijn altijd vriendelijk, hebben alle tijd van de wereld, brouwen geweldig bier en kunnen nog gewoon genieten van het leven..... en dat is best knap als we naar de feiten kijken.

 

België heeft als land nog nooit wat gewonnen bijvoorbeeld.... ja alleen de onafhankelijkheidsoorlog tegen Nederland, maar dat telt niet aangezien Nederland sinds de dood van onze geliefde Admiralen De Ruyter en Tromp altijd alle oorlogen verliest. Oké de Belgen hebben een keer het Songfestival gewonnen, helaas ging de winnares Sandra Kim daarna direct aan de drugs. Als land bestaat België eigenlijk niet. Je hebt Vlaanderen en Wallonië.... en die HATEN elkaar. Logisch ook: de Vlamingen werken zich de pleuris terwijl de Walloniërs Frans spreken.... Nu zijn sowieso alle Franstaligen verdacht maar dat terzijde. De Unie die België is bestaat feitelijk niet, alleen op papier zo gezegd. Verder worden die arme Belgen overspoelt met Belasting ontduikende Nederlanders die de mooiste huizen van de Belgen afpikken.... Nog iets dat best sneu voor de Belgen is: de hoofdstad Brussel. Daar waar veel toeristen blij roepen 'ik ga naar Parijs, London, Kopenhagen of Amsterdam', daar is de klank van 'ik ga naar Brussel', heel anders! Je gaat naar Brussel om je zakken te vullen in het Europese Parlement, je gaat naar Brussel voor valse declaraties en belachelijke wetsvoorstellen...... Naar Brussel voor de lol???!?!? Daar komt geen mens op. Lullig hoor wanneer niemand positieve associaties heeft met je hoofdstad.... dat gevoel hebben de Afghanen ook met hun Kabul of Irakezen met Bagdad..... word je toch niet echt Happy van!

 

Dus wij van Happy Sailor gunnen de Belgen hun succesvolle watersportbeurs! Go België, Go Belgian Boat Show. Misschien dat we zelfs volgend jaar naar Gent afreizen om de beurs te bezoeken en een Pilske te proeven...... wie weet.

 

Anyway: meer info over de Belgian Boat Show vind je hier www.belgianboatshow.be (en... gewoon in het Nederlands).

 

Volgend jaar is de beurs van 7 tm. 9 en van 13 t.m. 15 februari (2015)!

 

 

 

 

 

foto's met dank aan de Belgian Boat Show en Pit de Jonge