Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
KNRM zoekt REDDERS!

KNRM zoekt REDDERS!

Dinsdag 18 maart 2014

De KNRM moet nu zelf even min of meer 'gered' worden naar nu blijkt. Voor de KNRM is het als vrijwilligersorganisatie lastig om mensen te vinden die tijdens kantooruren per direct kunnen uitvaren. Met name in het Noorden van ons land (bijvoorbeeld in de Eemshaven) dreigt er een tekort aan 'redders' te ontstaan........ en dat kan natuurlijk niet gebeuren!

 

Wordt REDDER bij de KNRM, talloze mensen zullen je EEUWIG dankbaar zijn!

 

Het probleem wordt veroorzaakt door het gegeven dat je op korte afstand moet wonen en werken van een KNRM reddingsstation. De diverse reddingsstations zijn veelal gevestigd in en nabij havens waar dus meer dan voldoende mensen aan het werk zijn..... Helaas zijn dit vaak mensen die zelf OOK varen en dus niet beschikbaar zijn. Er moeten dus vrijwilligers geworven worden die van iets verder weg moeten komen.... Dit kan dan weer niet i.v.m. de aanrijtijden. Je kunt nu eenmaal niet 1,5 uur wachten met uitvaren wanneer er een noodoproep binnenkomt omdat Henk nog even de bus moet pakken..... of wachten op Truus die al onderweg is maar halverwege nog wel even moet tanken!

 

Kijk een reddingsstation in Lelystad (dat recent geopend is) heeft dat probleem minder, daar wonen en werken heel veel geschikte mensen op bijna fietsafstand van het reddingsstation. In Lauwersoog bijvoorbeeld is dit al heel anders. Daar liggen alleen maar vakantiehuizen vlakbij de haven....... De dorpen eromheen bevatten nauwelijks werkgelegenheid waardoor redders aldaar doorgaans van iets verder moeten komen.

 

Dus.... heb jij overdag tijd en werk of woon je vlakbij een reddingsstation meld je dan aan bij de KNRM.... Talloze opvarenden en drenkelingen in nood zullen je echt EEUWIG dankbaar zijn. Ga naar www.knrm.nl en meld je aan!

 

 

 

foto Happy Sailor Magazine, mag gedeeld worden onder bronvermelding