Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
The Tall Ship Races in Harlingen: TOP!
The Tall Ship Races in Harlingen: TOP!
The Tall Ship Races in Harlingen: TOP!
The Tall Ship Races in Harlingen: TOP!
The Tall Ship Races in Harlingen: TOP!

The Tall Ship Races in Harlingen: TOP!

Woensdag 2 juli 2014

Er zijn zo van die watersport evenementen die net even meer zijn dan de andere. Net even groter, net even mooier en net even indrukwekkender. Zonder natuurlijk iemand te kort te doen durven wij te stellen dat de dit weekend in het prachtige Harlingen georganiseerde The Tall Ship Races 2014 echt zo'n event is dat de WAUWFACTOR driedubbel heeft!

 

The Tall Ship Races 2014 in Harlingen: je komt superlatieven te kort!

 

Ja echt WAUW, TOP, COOL, GAAF, VET, MEGA, MOOI, GEWELDIG, INDRUKWEKKEND, PRACHTIG en ga zo maar door. Waar zie je nou 65 grote zeilschepen, de zogenaamde Tall Ships, op een plek samen? Komt niet vaak voor. Wanneer het decor dan de fenomenale havenstad Harlingen is..... ja dan worden wij van Happy Sailor enthousiast, en terecht!

 

Eigenlijk is het ook gewoon te gaaf. 65 Zeilschepen die in verschillende klasses tegen elkaar gaan racen. En dan niet een lullig rondje IJsselmeer maar gewoon over de echte zee. Van Harlingen naar het Noorse Frederikstad, naar Bergen (ook Noorwegen) om vervolgens te finishen in het Deense Esbjerg. Whow: een race met schepen uit lang vervlogen tijden. Een race der racen. Hier kan nagenoeg niet veel tegenop toch?! 65 Beesten van zeilschepen die de Noordzee trotseren om elkaar de loef af te steken (toepasselijke woordspeling nietwaar?). Wie komt er het eerste in Esbjerg aan van zijn/haar klasse? Wie heeft de beste bikkels aan boord en wie heeft de beste schipper en stuurman? We gaan het meemaken!

 

Wist jij dat The Tall Ship Races nog nooit in Nederland waren?

 

Harlingen is het decor voor dit spektakel. Morgen (donderdag 3 juli) is de grootste intocht en de komende dagen liggen de schepen in de haven om ze eens goed te bekijken. Aankomende zondag (6 juli) verlaten de schepen Harlingen voor de eerste etappe naar Frederikstad, uitzwaaien kan en is natuurlijk de moeite meer dan waard. In de tussenliggende dagen (vrijdag 4 en zaterdag 5 juli) worden er tal van activiteiten georganiseerd in Harlingen. Zo is er de nautische markt, treden er overal bandjes op, is er een havenbeurs, worden er diverse demonstraties gegeven en nog veel meer, teveel om hier op te noemen dus check daarvoor de site van The Tall Ship Race Harlingen vooral even. 

 

Meer informatie over het uitgebreide programma, de 65 deelnemende Tall Ships en natuurlijk over de race zelf vind je op de erg fraaie website van The Tall Ship Races Harlingen, check http://www.thetallshipsracesharlingen2014.com/ 

 

We zien je dit weekend in Harlingen, wijzelf gaan natuurlijk ook, dit willen we voor geen goud missen!

 

 

 

 

 

Foto's met dank aan The Tall Ship Races Harlingen. De onderste twee zijn een van de schitterende promotieposters die de Tall Ship Races Harlingen hebben laten maken. Op de site en de speciale Facebook pagina kun je er veel meer zien, de een nog mooier dan de ander, vooral even bekijken zouden we zeggen!