Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
GRATIS site om je boot te verkopen!

GRATIS site om je boot te verkopen!

Vrijdag 6 februari 2015

Stel nou dat jij op zoek bent naar een ander schip. Je wil sneller varen, je wil meer comfort, meer ruimte.... je wil overstappen van een motor naar een zeilboot of omgekeerd.... Stel nou dat dit zo is. Dan moet je natuurlijk wel eerst even je huidige boot zien te verkopen. Op zich is het verkopen niet zo moeilijk! Jouw boot is zeg € 25.000,- waard. Knal hem online voor een luizige € 500,- en je bent hem in no time kwijt. Maar ja, das natuurlijk niet de bedoeling. Wat nu?

 

Marktplaats is 4 van de 5 keer ook maar gewoon RUK!

 

Je kunt een aantal dingen doen wanneer je jouw boot wil verkopen. Naar een jachtmakelaar (werkt doorgaans prima, maar kost natuurlijk wel wat), een bordje TE KOOP op de boot hangen en dan maar wachten..... ja of je boot op internet zetten. Dit laatste is een waar avontuur. Zodra je boot online is stromen de mafkezen uit alle hoeken en gaten op je af. Van mensen die € 1.000.000.000.000.000.000,- aan zwart geld willen witwassen (nee het is niet Draghi van de ECB) tot dromers zonder geld die jouw boot willen ruilen voor een afwasborstel. KANSLOOS! Wist jij dat van de 5 reacties op bijvoorbeeld Marktplaats.nl er 4 onzin zijn. Die mensen hebben geen geld, geen zin, geen hoofd en toch reageren ze op jouw bootje. Jij blij: 'hoera iemand met interesse', blijkt het een Nigeriaan te zijn die niets anders wil dan jou op te lichten. Nope, dat internet adverteren is lang niet altijd zaligmakend.... en al helemaal niet op sites als Marktplaats.

 

Daarom is het goed dat er van tijd tot tijd nieuwe sites worden gelanceerd die in ieder geval het proberen beter te doen. Zo ook de recent online gegane site www.eenbootkopen.nl. Op www.eenbootkopen.nl kunt je GRATIS je boot plaatsen (scheelt alweer; op Marktplaats betaal je zo € 15,- om dan mail te krijgen van die maffe Nigeriaan of een zwerver zonder geld). De site ziet er netjes en verzorgd uit en je kunt als aspirant bootkoper makkelijk dat vinden wat je zoekt. Als verkoper staat je advertentie er redelijk snel op, je hoeft in ieder geval geen informatica gestudeerd te hebben om een advertentie te plaatsen. Het aanbod is nog wat beperkt maar daar gaan we verandering in brengen.

 

Zo'n site als www.eenbootkopen.nl kan alleen een succes worden wanneer wij (watersporters) onze bootjes erop gaan zetten. Wat mooi is: deze site is nog niet verpest door die akelige dromers met hun afwasborstels, waardoor je jouw boot onder de aandacht brengt van mede bootjesmensen. Probeer het gewoon eens, kost NIX en wie weet verkoop je jouw boot in no time zodat je. wanneer het vaarseizoen begint, al op je nieuwe boot rondvaart..... die je dan ook weer via www.eenbootkopen.nl hebt gevonden. Wij zouden zeggen gun het een kans, samen kunnen we er een succes van maken!

 

Hadden we het internetadres al gemeld? Nog een keertje voor alle zekerheid: www.eenbootkopen.nl 

 

 

 

foto: screenshot van www.eenbootkopen.nl met dank aan www.eenbootkopen.nl