Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Elektrisch Varen Show in Heeg!

Elektrisch Varen Show in Heeg!

Vrijdag 1 mei 2015

We schreven het ooit al eens eerder maar elektrisch varen heeft de toekomst. Waren wij net als zovelen wat sceptisch over die sandaaldragende schippers met hun staafmixers aan de spiegel....... daar zijn we nu dus waanzinnig enthousiast over varen met een..... staafmixer..... Waarom? Lees snel verder want echt jouw vaarleven gaat veranderen.

 

Zaterdag 2 en zondag 3 mei moet je in Heeg wezen: bij de Stille Boot!

 

Elektrisch varen heeft zich anno 2015 ontwikkeld tot een volwaardige voortstuwing van jouw plezierjacht. In het begin waren de accu's niet krachtig genoeg, leken de motoren op staafmixers met een schroef eraan vast en was het allemaal nog een beetje het terrein van wereldverbeteraars die een hekel hadden aan deodorant en graag hun kleding 1 x in de 324 dagen wasten..... Je weet wel: de milieuscene waar beroepsklagers en demonstranten tegen alles, plegen te vertoeven. Niet echt een omgeving waar wij ons als Happy Sailors in thuis voelen nietwaar?!?!?

 

Maar........ de pioniers bij de Stille Boot in Heeg hebben al die milieugekkies overboord gekieperd en zijn met goede producten op de markt gekomen waar jij en ik echt wat aan hebben. De accu's zijn verbeterd, het rendement van eventuele zonnepanelen is verhoogd, de motoren hebben meer vermogen en zijn compacter geworden. Kortom er is van alles verbeterd waardoor elektrisch varen de beste uitvinding is voor de watersport sinds de SCHROEF!

 

Over een paar jaar kan je met een gemiddeld jacht middels je zonnecollectoren genoeg energie opwekken om volkomen energie neutraal rond te varen..... HOE COOL IS DAT?! Beetje sneu voor die Arabieren met hun olie maar ja.... Ze hebben daar nu lang genoeg de zakken van hun gewaden kunnen vullen.... om over de Shell'en en Esso's maar te zwijgen.

 

Dit weekend naar Heeg dus waar je kennis kunt maken met de nieuwste technieken, de mooiste elektrische boten en nog veel meer. Natuurlijk liggen er diverse goede elektrische schepen te koop, pinpas/creditcard of een koffertje met cash moet dus mee, je weet tenslotte maar nooit. Op 2 en 3 mei is Heeg het elektrisch varen middelpunt van Nederland.

 

Meer info, openingstijden, het hele programma en meer op: http://www.destilleboot.nl/elektrisch-varen-show

 

 

 

foto met dank aan De Stille Boot