Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2024
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Epische race dit weekend!

Epische race dit weekend!

Woensdag 21 januari 2015

Dit weekend start de eerste editie van de 'Michiel de Ruyter Memorial Race'. Een zeilwedstrijd van Vlissingen naar Amsterdam die georganiseerd wordt ter ere van een van Nederlands grootste zeehelden uit de historie: Michiel de Ruyter. De race wordt juist nu georganiseerd om de film over De Ruyter, die aankomende maandag (26 januari) in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam in première gaat, wat extra te promoten.

 

Een nu al EPISCHE race over de woeste Noordzee!

 

Wie kent Michiel de Ruyter niet? Iedereen toch, zelfs de Engelsen..... juist de Engelsen..... Anyway: Nederland is trots op haar zeehelden en wil dit anno 2015 graag uiten middels een schitterende speelfilm over het leven van De Ruyter. Wat is er dan mooier om De Ruyter extra te eren middels een zeilrace van zijn huis in Vlissingen naar zijn huis in Amsterdam. Le voila: De Michiel de Ruyter Memorial Race is geboren. Een regatta over de Noordzee die in januari akelig woest kan wezen. Je moet een echte BIKKEL zijn om deze race te zeilen en stiekem een klein beetje De Ruyter in je bloed hebben.

 

Er hebben zich maarliefst 26 boten ingeschreven en hun schippers met crew gaan de uitdaging de 24ste aan. Het grootste schip dat deelneemt is 20 meter en de kleinste slechts 9 (een Pion die nu al onze favoriet is.....). Het gaat een absoluut epische tocht worden met veel kou, wind, golven en andere ontberingen. PRACHTIG!

 

De krant van wakker Nederland (hebben wij ook niet verzonnen): de Telegraaf, organiseert de regatta en eerlijk is eerlijk, dat doen ze hartstikke goed. Nu alleen nog de overdreven berichtgeving over miepjes Yolanthe en Sylvie uit de krant schoppen en het wordt nog eens wat met deze krant. Vorig jaar hadden ze bijvoorbeeld ook al die mooie tocht met sloeptester Epco Ongering op de 'Yvette' (http://www.happysailor.nl/1393801200/met_epco_naar_engeland/), een zeiltocht ter nagedachtenis en ere van de Engelandvaarders tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

 

Meer info over de film vind je hier: http://www.happysailor.nl/1401919200/jumbolulletje_speelt_michiel_de_ruyter/ 

 

Meer info over de race vind je verspreid hier: www.telegraaf.nl/vaarkrant 

 

 

 

 

foto met dank aan iemand die we bestolen hebben via Google, het logo in de foto met dank aan De Telegraaf